Monoizrāde «Sārtums vaigu galos» - Dailes teātrī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Daugavpils teātris

8. aprīlī plkst. 15 un19 Dailes teātra Mazajā zālē būs skatāma Daugavpils teātra aktrises Maijas Korklišas monoizrāde latgaliešu valodā «Rūžys byudu golūs» («Sārtums vaigu galos»), informēja Daugavpils teātra Mārketinga daļas vadītāja Ieva Anševica.

«Rūžys byudu golūs» ir stāsts par piemīlīgu latgaliešu kundzi labākajos gados, kura, piekopdama māju un gatavodama pusdienas, izstāsta visu savu dzīvi, savijot to ar savas tautas likteni, kultūru, valodu un tradīcijām.

Lugu par latgaliešu darbu, tikumu un dzīvesziņu populārā rakstniece un dramaturģe Monika Zīle sarakstījusi speciāli Daugavpils teātrim, aktrisei Maijai Korklišai. Lugā ir iekļautas reālu dzīvesstāstu detaļas, tās galveno varoni sauc Monika, kas ir kā veltījums autores dzimtai, kurā šis vārds bijis populārs.

Iestudējuma režisors ir «Spēlmaņu naktī» par 2010./2011. gada sezonas Gada režisoru atzītais Pēteris Krilovs. Šī luga ir režisora radošā atgriešanās Daugavpils teātrī pēc 17 gadu pārtraukuma. Lugas iestudēšanā kā otrā režisore strādā Anita Sproģe.

Krilovs norādījis, ka šis ir ļoti rets un īpašs gadījums, sevišķi Latvijā, kad autors saraksta darbu konkrētam aktierim, piebilstot, ka Zīles sarakstītā luga ir ļoti kvalitatīva un darbam pateicīga, jo, neskatoties uz individualitāti, lugas varonē gandrīz katra skatītāja varēs atpazīt sevi.

Galvenās lomas atveidotāja Maija Korkliša norādījusi, ka viņa šo iestudējumu velta savam aizsaulē aizgājušajam Papam, kurš būtu ļoti lepojies, ka meita no skatuves runā viņa dzimtajā valodā.

Izrādes scenogrāfs ir Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece - Kristīne Abika, tautasdziesmu apdares veidojis Artūrs Uškāns.

Izrāžu sākums plkst. 15 un 18.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu