Kinotēka: Beigbeders, Kronenbergs, Skapāns un Ozons (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Televīzijas raidījums «Kinotēka» šogad kļuvis divas reizes ilgāks (26 minūtes), līdz ar to skatītājiem tiek piedāvātas kino jomai veltītas jaunas sadaļas. Jaunākajā sērijā - skatītāju un ekspertu viedokļi par provokatīvā franču rakstnieka Frederika Beigbedera (Frédéric Beigbeder), kulta romāna «99 franki» autora, debiju kino režijā, intervija ar plastilīna animācijas meistaru Nilu Skapānu u.c.

Šajā Kinotēkas sērijā tiekas ķermenisko šausmeņu meistars Deivids Kronenbergs un populārais franču rakstnieks Frederiks Beigbeders. Kronenbergs ir atgriezies kino ar filmu «Bīstamā metode» («A Dangerous Method») - noskaidrosim, vai viņš joprojām ir spējīgs šokēt! Savukārt Beigbeders debitē kino režijā un ekranizē pats savu romānu «Mīlestība ilgst trīs gadus» (L`amour dure trois ans) - šo veikumu vērtē kritiķi un skatītāji.

Kinotēkas arhīvs

Sižetu ciklā «Latvijas kino cilvēki» saruna ar pašmāju vienīgo plastilīna animācijas meistaru Nilu Skapānu.

Šā raidījuma «Filma, ko nedrīkst neredzēt» - Fransuā Ozona koķetērija par emancipācijas tēmu lentē «Sieva uz pilnu slodzi».

Par savu īpašo lenti stāsta mūziķis un žurnālists Jānis Žilde.

KINOTĒKA 49. sērija from Kinoteeka LTV on Vimeo.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu