Timošenko kamerā ievietos slepkavu (42)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko cietuma kamerā drīzumā var tikt ievietota sieviete, kas ir notiesāta par tīšu slepkavību, žurnālistiem pirmdien pavēstīja Timošenko advokāts parlamenta deputāts Sergijs Vlasenko.

Viņš arī norādīja, ka Tomošenko kamerā jau ir ievietota trešā gulta, vēsta tīmekļa medijs «Korrespondent».

«Pirms dažām dienām Jūlijas Vladimirovnas kamerā tika ievietota trešā gulta. Sarunā ar kolonijas darbiniekiem viņa tika informēta par to, ka, iespējams, šajā gultā tiks iemitināta ļoti inteliģenta, intelektuāla un toleranta sieviete, kas izcieš sodu par tīšu slepkavību,» sacīja Vlasenko.

Timošenko netiek sniegta medicīniskā palīdzība, netiek izpildītas vācu ārstu rekomendācijas un Eiropas Cilvēktiesību tiesas priekšraksti, bet ekspremjeres kamerā ievietota trešā gulta - «tas viss liecina, ka valsts vara negrib Timošenko redzēt dzīvu», norādīja advokāts.

Vlasenko izteica pieņēmumu, ka Timošenko nākamās kameras biedrenes spriedumu vēl var pārrakstīt, «lai viss neizskatītos tik traģiski».

Ekspremjeres kamerā tiek veikta videonovērošana, tomēr kamerā notiekošais netiek ierakstīts.

«Ja, nedod Dievs, kaut kas notiks, tad viņi teiks, ka nekā nezina,» sašutis ir advokāts.

Patlaban Timošenko ir viena kameras biedrene - kādas lielas bankas Harkovas filiāles bijusī vadītāja Jūlija Ablapova.

Jūlija Timošenko tika apcietināta 5.augustā. Savukārt 11.oktobrī tiesa viņai piesprieda septiņu gadu cietumsodu par valstij zaudējumus nesošā gāzes līguma noslēgšanu ar Krieviju.

Tiesa atzina, ka Timošenko ar savām darbībām, noslēdzot līgumus, valsts kompānijai «Naftogaz» nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 1,5 miljardu grivnu (100 miljonu latu) apmērā, un uzdeva bijušajai premjerministrei kompensēt zaudējumus pilnā apmērā.

Timošenko savu vajāšanu vērtē kā politisku atriebību, ko pret viņu izvērš prezidents Viktors Janukovičs pēc viņa uzvaras 2010.gada valsts galvas vēlēšanās.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu