«Baltijas pērle» 20 gadu jubilejas programmu atklās aprīlī (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Starptautiskajam kinofestivālam «Baltijas pērle» šogad aprit 20 gadi, un festivāla jubileju sāks svinēt jau aprīlī ar franču aktrises Marinas Vladi izrādi «Vladimirs Visockis jeb Pārtrauktais lidojums», kurai turpmākos mēnešus sekos vēl citas izrādes, šodien žurnālistiem stāstīja direktore Marina Ļipčenko.

Režisora Žana Lika Tardjē veidotā izrāde «Vladimirs Visockis jeb Pārtrauktais lidojums» Rīgā būs skatāma Dailes teātrī no 21. līdz 23. aprīlim.

Izrāde notiks franču valodā, nodrošinot tulkojumu latviešu un krievu valodā uz ekrāna. Izrādes pamatā ir Vladi atmiņu grāmata par savu vīru - dzejnieku, aktieri un autordziesmu izpildītāju Visocki (1938-1980). Grāmata un arī izrāde ir smeldzīgs rekviēms un reizē skaudri atklāts stāsts par 12 gadiem, kas pavadīti kopā, mijoties spilgtiem laimes brīžiem un vistumšākajām drāmām.

SIA "Rīgas nami" Pasākumu centru pārvaldes direktore Ilze Saulīte-Jansone (no kreisās), kinoteātra "Splendid Palace" projektu vadītāja, kino kritiķe Daira Āboliņa un tulkotāja Silvija Brice piedalās preses konferencē, kurā informē par festivālu "Baltijas pērle"
SIA "Rīgas nami" Pasākumu centru pārvaldes direktore Ilze Saulīte-Jansone (no kreisās), kinoteātra "Splendid Palace" projektu vadītāja, kino kritiķe Daira Āboliņa un tulkotāja Silvija Brice piedalās preses konferencē, kurā informē par festivālu "Baltijas pērle" Foto: LETA

21.aprīlī kinoteātrī «Splendid Palace» notiks tikšanās gan ar aktrisi Vladi, gan arī tiks demonstrēta filma «Burve», kurā Vladi spēlē galveno lomu.

Savukārt maijā Dailes teātrī pasaules pirmizrādi Rīgā piedzīvos režisora Andreja Končalovska iestudētā izrāde «Trīs māsas». Izrāde Rīgā tiks demonstrēta 24. un 25. maijā, bet pēc viesošanās Rīgā tā uzreiz dosies Eiropas turnejā un noslēgs to ar piedalīšanos teātra mākslas festivālā Itālijā. «Trīs māsu» pirmizrāde Maskavā ieplānota tikai nākamajā sezonā, vēstīja Ļipčenko.

Rīgā viesosies arī pats Končalovskis, kurš vadīs meistarklasi un rīkos lekciju.

Dailes teātra Lielajā zālē augusta beigās būs skatāma Jevgēņija Mironova vadītā Krievijas Valsts Nāciju teātra viesizrāde «Jūlijas jaunkundze».

Teātra izrādes būs starptautiskā kinofestivāla «Baltijas pērle» jubilejas gada ievada pasākumi, bet pats festivāls tiks atklāts 14.septembrī Latvijas Nacionālajā operā ar lielisku kino koncertu. Šajā pasākumā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Marčello Rota vadībā. Koncertā piedalīsies arī itāļu vokālā grupa. Diriģents ir slavenā kino mūzikas autora Nino Rota radinieks, tādēļ festivāla atklāšanā skanēs šā lieliskā filmu mūzikas autora darbi.

Uzsvars uz itāļu kino

Festivāla direktore informēja, ka šogad festivāla uzsvars tiks likts uz itāļu kino, taču būs arī kino vēsturi atainojošas filmas un filmas no Kannu filmu festivāla. Pagājušajā gadā popularitāti piedzīvoja filmas par modi, tādēļ arī šā gada festivālā būs filmas par modes lietām. Tāpat iecerēts sarīkot izstādi, kas fotogrāfijās vēstīs par «Baltijas pērles» aizvadītajiem 20 gadiem.

Kinokritiķe Daira Āboliņa pauda prieku, ka kinofestivāla «Baltijas pērle» jubilejas programmu var sākt ar franču aktrises Vladi viesošanos Rīgā un filmas «Burve» izrādīšanu uz ekrāna, jo daudzi skatītāji šo filmu joprojām nav redzējuši.

«Mēs zinām, ko tas dod festivālam, ja klāt ir kāda īpaša personība.

Šī persona rada īpašu auru, ietekmējot festivālu. Iespējas, ka mēs iepriekš pietiekami nenovērtējām tās personības, kas Rīgā viesojās iepriekšējo gadu festivālos,» minēja Āboliņa.

Ļipčenko piebilda, ka festivāls «Baltijas pērle» sevi vienmēr pozicionējis kā aktierkino festivāls, tādēļ tas nav nekas īpašs, ka festivāla ievadpasākumi sāksies ar teātra izrādēm. Līdz šim festivālam bija pieredze, ka ar teātra izrādēm tiek slēgta «Baltijas pērles» programma.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu