Leļļu teātrī «Joka pēc alfabēts» pirmizrāde (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 24.martā, Latvijas Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos jauna mazajiem skatītājiem veltīta izrāde «Joka pēc alfabēts». Kā informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena, skatītāju interese par jauno izrādi ir tik liela, ka visas biļetes uz marta un aprīļa izrādēm jau ir izpārdotas, tādēļ 18.aprīlī plkst. 18.30 notiks «Joka pēc alfabēts» papildizrāde.

Uz jauno izrādi tiek gaidīti bērni no trīs gadu vecuma, kuriem latviešu alfabēta 33 burtiņu apgūšana ir aktualitāte numur viens, taču garlaicīgi izrādi nebūs vērot arī vecākiem skatītājiem.

Leļļu teātris

Indras Sproģes asprātīgā grāmatiņa «Joka pēc alfabēts» uzskatāma par savdabīgu fenomenu mūsdienu latviešu literatūrā, jo uzreiz pēc izdošanas 2010.gada nogalē tā kļuva ļoti populāra lasītāju vidū. Ceļu uz grāmatas popularitāti spodrinājusi arī studijā «Rija» tapusī animācijas filmiņa, kurā skan Renāra Kaupera sacerētā dziesma.

Sproģes jautrās grāmatiņas dramatizējums teātrī būs skatāms Vijas Blūzmas režijā. Visus 33 latviešu alfabēta burtus apspēlēs Leļļu teātra aktieri Anrijs Sirmais, Dace Vītola un Santa Didžus, uzburot visdažādākos tēlus, mazajiem pierādot, ka mācīties var būt arī viegli un jautri.

Izrādē izmantota arī Kaupera populārā dziesma «Joka pēc alfabēts», kuru ar autora ieteikumu izrādes vajadzībām papildinājis un aranžējis komponists Valts Pūce.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu