Kāds ūdens garšo istabas augiem? (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ūdens gan augiem, gan cilvēkiem ir vitāli svarīgs, tas ir jāuzņem visu laiku un tā krājumi ir jāatjauno. Ūdens ļauj attīstīties jaunām šūnām, bez tā augs aiziet bojā.

Augs dzer ar saknēm, tad transportē ūdeni uz augšu, apgādā ar to dzīvības procesu laboratorijas, bet pārpalikumus aizsūta atpa­kaļ uz saknēm kā rezerves nebaltām dienām. Šķietami novītis augs ar savu iz­skatu var maldināt - tas var nozīmēt gan ūdens trūkumu, gan to, ka augs ir pārliets.

Ja pārcenšamies ar liešanu, ūdens augsnē izspiež gan­drīz visu gaisu, bet gaiss ir nepieciešams, lai saknes varētu brīvi iemalkot ūdeni.

Ūdenim ir jābūt tādā pašā temperatūrā kā augsnei, tātad - istabas temperatūrā. Vislabāk ūdeni ir nostādināt, noturēt diennakti atvērtā traukā, lai izgarotu hlors. Protams, nav slikti palutināt istabas rotas arī ar lietus vai kausēta sniega ūdeni (tikai ne aukstu, bet istabā nostādinātu). Laistāmajam ūdenim var pievienot ne­daudz melnās vai zaļās tējas. Bet tajās reizēs (aptuveni reizi divās ne­dēļās, ziemā - retāk), kad ūdenim pievienojat mēslojumu, neko citu klāt jaukt nevajadzētu. Kamēlijas, begonijas, bromēlijas, dīfenbahijas, marantas, orhidejas, mirtes un dažādi citrusi ir ļoti jutīgi pret cietu ūdeni. Vieglākais, kā viņu dzērienu mīkstināt, ir vārīt ūdeni 4 - 5 minūtes, tad pārliet citā traukā bez nosēdumiem un at­dzesēt. Var arī ūdeni filtrēt dzeramajam ūdenim paredzētajos filtros. Tomēr nevajadzētu pārcensties - destilētu ūdeni puķes nepanes, un tās var aiziet bojā.

Laistīt nevajag katru dienu, un nekādu universālu padomu nav. Jājūt, kad un kurai mīlulei ir pienācis atspirdzinājuma brīdis. Vislabāk augus laistīt tad, kad Mēness atrodas kādā no ūdens zīmēm - Vēzis, Skorpions vai Zivis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu