Premjers: Kinofestivālu «Arsenāls» ir vērts saglabāt (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pešiks

Starptautiskā kinofestivāla «Arsenāls» norisi ir vērts saglabāt arī turpmāk, šodien intervijā «Radio 101» sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V). Viņš uzsvēra, ka Valsts Kultūrkapitāla fonds ir neatkarīgs savos lēmumos, tāpēc Kultūras ministrija (KM) patlaban meklē citus risinājumus.

Zīmīgi arī, ka Rīgas dome tajā laikā, kad plānoja «Arsenālu», tam nepieciešamās telpas ir iznomājusi konkurējošajam kino festivālam «Baltijas pērle», tāpēc viens no ministrijas uzstādījumiem esot ar abiem festivāliem vienoties, lai tie nekonkurētu vienā laikā.

Kā ziņots, ar šā gada martu tiek slēgts starptautiskais kinofestivāls «Arsenāls», informēja «Arsenāla» uzraudzības padome.

Kā norāda festivāla rīkotāji, slēgšanas iemesls ir tāds, ka «pēdējos četros gados nav izdevies noslēgt trīspusēju sadarbības līgumu ar Rīgas domi un Kultūras ministriju».

Starptautiskais kinofestivāls «Arsenāls» kopš 1986.gada Rīgā norisinājās katru otro rudeni.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu