Lukašenko esot satriecis nāvessods Minskas spridzinātājiem (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ar pretrunīgu paziņojumu nācis klajā par pēdējo Eiropas diktatoru dēvētais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. Cilvēks, kura rokās bija par Minskas metro teroraktu notiesāto apžēlošana, paziņojis, ka viņu abu vīriešu nāve esot satriekusi, tomēr, viņaprāt, viss noticis likumīgi, ziņo newsru.com.

Lukašenko uzskata, ka nāvessoda piespriešanas un izpildes process bijis pilnībā caurspīdīgs. «Tas bija absolūti caurspīdīgs process no paša sākuma līdz beigām. Krievijas Federālās drošības dienesta, Izraēlas «Mossad» un «Interpola» darbiniekiem, kuri piedalījās visos izmeklēšanas posmos, - viņiem nevienā brīdī neradās ne jautājumi, ne šaubas,» teica Lukašenko.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas nogalē tika izpildīts nāvessods par Minskas metro spridzināšanu notiesātajiem jauniešiem - Vladislavam Kovaļovam un Dmitrijam Konovalovam.

Lukašenko, kurš pats personīgi atteicās abus vīriešus apžēlot, paziņoja, ka viņu nāve viņam bijusi traģēdija.

«Manā dzīvē tā bija kārtējā traģēdija. Taču visvairāk pārdzīvoju līdzi šo cilvēku radiniekiem, kuriem nekādi palīdzēt nevaru. Diemžēl,» teicis Lukašenko.

Notiesāto neapžēlošanu Lukašenko dēvē par pašu grūtāko savā amatā. «Es jau iepriekš esmu publiski izteicies - man visgrūtākais ir parakstīt attiecīgu pavēli par neapžēlošanu. Apžēlojis visā prezidentūras termiņā esmu, ja nemaldos, tikai vienu cilvēku,» izteicās Lukašenko.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas prezidents notiesātos apžēlot atteicās pat pēc ārvalstu aicinājuma to darīt. Saskaņā ar ekspertu vērtējumu, nāvessoda izpilde notika lielā steigā, vairojot aizdomas par tiesas procesa un pieņemtā sprieduma pamatotību.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu