Vineta Sareika atskaņos Vivaldi «Gadalaikus»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats, Fotocentrs

23.martā plkst.19 Ventspils teātra namā «Jūras vārti» un 24.martā plkst.16 Jelgavas Kultūras namā spožā vijolniece Vineta Sareika un «Sinfonietta Rīga» diriģenta Normunda Šnē vadībā atskaņos Antonio Vivaldi vijoļkoncertu ciklu «Gadalaiki», informē kamerorķestra pārstāve Aija Semjonova.

Koncertprogramma ir izpelnījusies klausītāju lielu atzinību jau divos koncertos Rīgā kopā ar Vinetu Sareiku, koncertos Cēsīs un Ādažos ar vijolnieci Kristīni Balanas un koncertos Madonā un Valmierā ar vijolnieci Janu Ozoliņu.

Ventspilī un Jelgavā solistes ampluā dzirdēsim apburošo un talantīgo Vinetu Sareiku, kas ieguva Lielo mūzikas balvu 2010 par izcilu interpretāciju Vivaldi koncertcikla «Gadalaiki» atskaņojumā Lielajā ģildē un Rīgas Stradiņa universitātes aulā. 2011. gada rudenī Vineta saņēma atzinības vētru no britu prominentā mūzikas mēnešraksta Gramophone – gan par Anrī Vjetāna Pirmā vijoļkoncerta ieskaņojumu, gan par Trio Dali Šūbertam veltīto dubultdisku.

Mūzikas žurnālists Orests Silabriedis:

«Aprakstīt Vinetas Sareikas spēli – tas nozīmē bārstīt neko nenozīmējošus epitetus

tā vietā, lai sirsnīgi aicinātu nopietni padomāt, pirms atteikties no iespējas klātienē dzirdēt, kā šī izcilā vijolniece atskaņo Antonio Vivaldi vijoļkoncertu ciklu «Gadalaiki».»

Vivaldi «Gadalaiki», kurā apvienoti četri vijoļkoncerti, ir viens no populārākajiem skaņdarbiem. Gadalaiku koncerti ir agrīns programmatiskās mūzikas paraugs, kurā komponists attēlojis dažādas dabas un sadzīves ainas, ar patiku ierakstīdams tās partitūrā. Līdzās Vivaldi – Franča Šūberta jūsmīgā Otrā simfonija, kas sacerēta 18 gadu vecumā, un zviedru komponista Alberta Šnelcera asprātīgais veltījums Timam Bērtonam A Freak in Burbank.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu