«Nozīmīgie Latvijas laikmetīgie mākslinieki» ceļos uz ASV (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Aprīlī trīs pilsētās Amerikas Savienotajās Valstīs tiks izrādīta Latvijas laikmetīgās glezniecības izstāde «Nozīmīgie Latvijas laikmetīgie mākslinieki», kuras mērķis ir iepazīstināt Amerikas publiku ar latviešu glezniecības pērlēm, informē izstādes rīkotāju pārstāve Ieva Miške.

Ceļojošā izstāde viesosies trīs nozīmīgās Amerikas Savienoto Valstu pilsētās - Ņujorkā, Vašingtonā un Čikāgā, pēc tam jūnijā noslēdzoties Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā Rīgā. Izstādē būs apskatāmi kopumā 36 mākslas darbi, ko radījuši deviņi mākslinieki.

Izvēlētos darbus var aplūkot interneta vietnē importantlatvianartists.lv.

importantlatvianartists.lv

Ieva Iltnere "Fragility of the Fireball" 2007
Ieva Iltnere "Fragility of the Fireball" 2007 Foto: importantlatvianartists.lv


Izstādes norise:

03.04. – 20.04.2012. Nacionālais mākslas klubs Ņujorkā (The National Arts Club), ASV;

26.04. – 12.05.2012. Latvijas Republikas vēstniecība Vašingtonā (Latvian Embassy), ASV;

18.05. – 21.05.2012. «Driehaus» muzejs (Driehaus museum) Čikāgā, ASV. (Šajā laikā notiks arī G8 un NATO līderu tikšanās, kuru plāno apmeklēt arī Latvijas Republikas prezidents);

Noslēgums: 08.06. – 22.06.2012. Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Latvija.

Izstādes goda komiteja - ASV Kongresa deputāti un Baltijas sanāksmes līdzpriekšsēdētāji:

Džons Šimkus (Ilinoisas štata pārstāvis), Deniss Kusiničs (Ohaio štata pārstāvis);

ASV vēstniece Latvijā Džūdita G. Gārbere;

Latvijas vēstnieks ASV Andrejs Pildegovičs;

Latvijas vēstnieks ANO Normans Penke,

Latvijas Saeimas deputāts un Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Kalniņš.

Atlases komisijā ietilpst:

Helēna Demakova, bijusī Latvijas Kultūras ministre, kuratore un mākslas zinātniece, kas 2008. gadā saņēmusi Francijas valdības Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres apbalvojumu;

Irēna Bužinska, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kuratore;

Foto: publicitātes

Dr. Alla Rozenfelde, Ņujorkas izsoļu nama European Evaluators pētniece un bijusī Nortona un Nensijas Dodžu padomju nonkonformisma mākslas kolekcijas kuratore Zimmerli Mākslas muzejā Ratgersas universitātē (tajā atrodas lielākā Baltijas mākslas kolekcija Rietumos);

Eleanora Hārtnija, izdevuma Art in America redaktore un autore, AICA-USA (Starptautiskās mākslas kritiķu asociācijas ASV nodaļas) bijusī prezidente, kas 2008. gadā saņēmusi apbalvojumu Francijas valdības apbalvojumu «Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres».

Atlases komisijas izvēlētie mākslinieki

Kaspars Brambergs, Harijs Brants, Andris Eglītis, Ieva Iltnere, Ernests Kļaviņš, Daiga Krūze, Leonards Laganovskis, Inga Meldere un Miervaldis Polis.

Izstādi organizē: ASV – Baltijas fonda līdzpriekšsēdētājs Hamids Ladjevardi sadarbībā ar Latvijas Transatlantisko organizāciju LATO.

Par godu šai izstādei ir izveidots speciāls katalogs, kura mākslinieks/noformētājs ir Ojārs Pētersons. Ievadu par Latvijas glezniecības nozīmību ir sarakstījis amerikāņu mākslas kritiķis un Ohaio Universitātes profesors – Marks Švēde, bet priekšvārda autore ir amerikāņu mākslas kritiķe Eleanora Hārtnija.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu