Latgalē un Vidzemē plosās vētra. Traucēta elektroapgāde (36)

TVNET/LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atbilstoši sinoptiķu prognozēm visspēcīgākais vējš pirmdienas vakarā bija Latgalē, kur elektroapgāde ir traucēta aptuveni 2400 AS «Latvenergo» klientiem, informēja energokompānijas preses sekretāre Ivita Bidere. Latviju no ziemeļrietumiem sasniedz vētras otrais posms - stiprākais vējš naktī uz otrdienu plosīsies Vidzemē un Latgalē.

Ziemeļvidzemē fiksēti 1600 atslēgumi.

Spēcīgākās brāzmas tiek gaidītas naktī, un AS «Sadales tīkls» gatavojas bojājumu lokalizācijai un pārslēgšanai. Darbi tiks veikti, tikko tiks konstatēts avārijas atslēgums.

Šovakar «Sadales tīklu» speciālisti novērsuši vidēja sprieguma tīklu bojājumus Balvos, spriegumu pieslēdzot 800 klientiem.

Rietumu vēja ātrums brāzmās pirmdien Latvijas lielākajā daļā sasniedza 18-23 metrus sekundē (m/s), tostarp 22-23 m/s reģistrēti Jelgavā, Rīgā, Saldū, Ventspilī un Viļānos.

Latviju no ziemeļrietumiem sasniedz vētras otrais posms - stiprākais vējš naktī uz otrdienu plosīsies Vidzemē un Latgalē. Spēcīgākā snigšana un putināšana gaidāma Vidzemē, vēlāk naktī un, iespējams, vēl arī otrdienas rītā - valsts galējos austrumu novados. Valsts rietumu pusē gaidāms pārsvarā skaidrs laiks, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka Latvijas lielākajā daļā pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu būs rietumu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 19-24 m/s, valsts austrumos vēja brāzmas līdz 20 m/s prognozētas vēl arī otrdien dienas laikā. Lielākie vēja postījumi gaidāmi Latgalē un Vidzemē.

Lielā valsts daļā autoceļi ir apledojuši, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» sniegtā informācija.

Uz augšu