Latvija nosoda nāves soda izpildīšanu Baltkrievijā (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ārlietu ministrija (ĀM) nosoda nāves soda izpildīšanu Baltkrievijā par metro stacijas Minskā sprindzināšanu notiesātajiem Dmitrijam Konovalovam un Vladislavam Kovaļovam, informēja ĀM Preses un informācijas nodaļā.

Nāves sods kā augstākais soda mērs ir cietsirdīgs un necilvēcīgs, un Baltkrievija ir vienīgā valsts Eiropas kontinentā, kur tas joprojām tiek piemērots. Eiropas Savienība (ES) un Latvija ir vairākkārt aicinājušas Baltkrievijas varas iestādes noteikt moratoriju nāves sodu piemērošanai.

ĀM izsaka nožēlu, ka šie aicinājumi ir tikuši ignorēti.

Kā ziņots, sprādzienā Minskas metro stacijā «Oktjabrjskaja» pagājušā gada 11.aprīlī tika nogalināti 15 cilvēki, bet aptuveni 200 cilvēki guva ievainojumus. Baltkrievijas Augstākā tiesa 30.novembrī par terorakta sarīkošanu Konovalovam un Kovaļovam piesprieda nāvessodu. Aizvadītajā nedēļā abiem vīriešiem izpildīts nāvessods.

ES piektdien aicināja Minsku neveikt nāves soda izpildi un pievienoties moratorijam par nāves sodu. Sestdien izdotā paziņojumā ES stingri nosodīja nāves soda izpildi.

Baltkrievija ir pēdējā Eiropas valsts, kurā tiek izmantots nāvessods, kaut arī tas tiek veikts ļoti slepeni un nekādi oficiāli statistikas dati par to nav pieejami.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu