Frenks Bleks par mūzikas industriju (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Pixies" līderis Frenks Bleks intervijā žurnālam NME izteicis viedokli par mūzikas industrijas stāvokli.

Tāpat kā daudzi citi mūziķi, arī Bleks uzskata, ka koncertēšana pašlaik ir svarīgāka nekā jebkad agrāk, jo par koncertu biļetēm fani joprojām ir gatavi maksāt naudu. Tomēr tagad turnejās devušās tik daudzas grupas, ka konkurence par katru dolāru ir milzīga.

"Domāju, ka visi iemācīsies mazāk saņemt un mazāk pieprasīt. Mēs tuvojamies piecu dolāru pasaulei, kad cilvēki teiks: „Jā, es esmu ar mieru maksāt piecus dolārus par šo koncertu, T-kreklu vai mūzikas ierakstu!” Tā vairs nebūs 25, 50 vai 150 dolāru pasaule," izteicies Frenks Bleks.

"Zinu, ka tas var izklausīties liekulīgi, jo Pixies gatavojas izdot savu albumu apkopojumu un dārgākās kolekcionāru versijas cena būs 450 dolāru. Tomēr pieprasījumu pēc šā produkta jau izpētījuši ļaudis, kas to laiž klajā. Ja cilvēki to nepirks, mēs visi būsim nostādīti muļķu lomā," saka mūziķis.

Frenks Bleks nesen pabeidza producēt Art Brut jauno albumu un pašlaik koncertē ar savu grupu "Grand Duchy". Grupas turneju gan apgrūtina tas, ka tajā spēlē arī Bleka sieva Violeta Klārka, bet abu ģimenē aug pieci mazi bērni.

"Mēs neesam tik bagāti kā Andželīna Džolija un Breds Pits. Ir grūti doties turnejā ar mazajiem, lai viņi justos ērti. Izrādās, viņus nevar vienkārši nosēdināt autobusa aizmugurē. Viņiem ir daudz dažādu vajadzību, tādēļ ceļošana ir sarežģīta," pastāstījis mūziķis. Kopā ar Pixies viņš šovasar gatavojas piedalīties vairākos festivālos. Grupas studijas albumu apkopojums vairākās versijās, no kurām dārgākie būs ierobežotas tirāžas kolekcionāru komplekti, iznāks 15. jūnijā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu