Maskavā pie Ostankinas televīzijas torņa aizturēti ap 100 cilvēku (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavā svētdien notika nesankcionēti piketi pie Ostankinas televīzijas torņa, un iekšlietu darbinieki aizturēja vairāk nekā 100 to dalībniekus, apstiprināja Maskavas milicija.

Apmēram 500 cilvēku piketos protestēja pret to, ka telekanāls NTV ceturtdien demonstrēja raidījumu «Protesta anatomija», kurā apgalvots, ka cilvēkiem ticis samaksāts par piedalīšanos protestos pret Vladimiru Putinu, kurš 4.martā uzvarēja Krievijas prezidenta vēlēšanās.

Starp aizturētajiem bija akcijas organizētāji Boriss Ņemcovs un Sergejs Udaļcovs, kas tika aizvesti līdz ar apmēram 30 citiem protestētājiem.

Piketētāji sauca «Kauns NTV» un «Krieviju bez Putina».

Svētdien Maskavā tika aizturēti arī 12 cilvēki no opozīcijas kustības «Solidaritāte», kas Manēžas laukumā bija palaiduši gaisā balonus ar baltām lentītēm.

Savulaik neatkarīgais telekanāls NTV, kuru tagad kontrolē valsts dabasgāzes monopola «Gazprom» mediju atzars, pirms un pēc prezidenta vēlēšanām demonstrēja vairākus it kā dokumentālus raidījumus, kuros atbalstīti Putina apgalvojumi, ka protestus Krievijā finansējot Rietumi.

Ceturtdien NTV demonstrētajā raidījumā bija parādīts, ka cilvēki saņem naudu par piedalīšanos nelielā demonstrācijā pret Putinu. Tomēr daži no šiem cilvēkiem nedēļas nogalē pastāstīja privātiem medijiem, ka bija ieradušies noteiktajā vietā, atbildot uz NTV demonstrētu reklāmu.

Par spīti šī raidījuma kritikai NTV gatavojas to demonstrēt vēlreiz svētdienas vakarā «tautas pieprasījuma dēļ».

NTV nonāca valsts kontrolē 2001.gadā - gadu pēc Putina pirmās prezidentūras sākuma. Līdz 2008.gadam, kad Putins atstāja prezidenta amatu un kļuva par premjerministru, Kremlis ieguva kontroli pār gandrīz visiem lielajiem Krievijas telekanāliem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu