Krievijā aizturēta trešā grupas «Pussy Riot» dalībniece (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijā piektdien aizturēta trešā opozīciju atbalstošās pankgrupas «Pussy Riot» dalībniece, kurai noteikts pirmstiesas apcietinājums līdz 24.aprīlim.

29 gadus vecajai Jekaterinai Samusevičai, tāpat kā viņas grupas biedrenēm, izvirzītas apsūdzības huligānismā, par ko draud līdz pat septiņu gadu cietumsods, vēsta ziņu aģentūra «RIA Novosti».

Šomēnes tika aizturētas vēl divas grupas dalībnieces, un arī viņām noteiks pirmstiesas apcietinājums līdz 24.aprīlim.

Arī «Pussy Riot» dalībnieces Nadežda Tolokonnikova un Marija Alekhina tiks tiesātas par huligānismu saistībā ar tā dēvētās «pankzibakcijas» sarīkošanu baznīcā.

Radikāli noskaņotā meiteņu grupa savās dziesmās vēršas pret Krievijas līdzšinējā premjerministra un topošā prezidenta Vladimira Putina režīmu.

«Pussy Riot» uzstājas publiskās vietās, tostarp Maskavas metro un Sarkanajā laukumā.

Grupas dalībnieces valkā košas seju nosedzošas maskas un neatklāj savus īstos vārdus.

21.februārī piecas «Pussy Riot» dalībnieces uzrāpās uz Maskavas Kristus Glābēja katedrāles altāra un centās nodziedāt dziesmu «Panka lūgšana». Viņu ieceri izjauca katedrāles apsargi.

Meitenēm izdevās aizbēgt, bet policija vēlāk aizturēja četras personas, tostarp vienu vīrieti, kas tiek turētas aizdomās par dalību «Pussy Riot». Sākotnēji divām arestētajām sievietēm policija izvirzīja apsūdzības huligānismā, kas pastrādāts organizētā grupā, kas ir opozīcijas protestētājiem reti izvirzīta apsūdzība.

Sabiedrības domas par incidentu Maskavas Kristus Glābēja katedrālē dalās. Daļa uzskata, ka sievietēm būtu jāpiemēro augstākais iespējamais sods, bet citi izvirzītās apsūdzības uzskata par pārāk skarbām.

Pat Putins ir paudis viedokli par šo gadījumu, norādot, ka viņam radies negatīvs priekšstats par «Pussy Riot».

Tomēr Kremļa Cilvēktiesību padomes priekšsēdētājs Mihails Fedotovs otrdien paziņoja, ka sieviešu pārkāpums būtu klasificējams kā nekrimināls un sodāms ar administratīvo arestu, augstākais, uz 15 diennaktīm.

Savukārt Krievijas pareizticīgās baznīcas pārstāvis piektdien paziņoja, ka baznīca neiejauksies lietas izmeklēšanā.

«Mēs neiejaucamies lietas izmeklēšanā, kas šobrīd notiek,» skaidroja baznīcas pārstāvis. «Mēs kategoriski nosodām aicinājumus pielietot agresiju pret šīs »rīcības« dalībniecēm.»

«Vienlaikus mēs uzskatām par nepamatotiem aicinājumu tiesībsargājošajām iestādēm izrādīt saudzību, jo šobrīd nekāds spriedums vēl nav paziņots,» teikts baznīcas paziņojumā.

Krievijā aptuveni 70% iedzīvotāju uzskata sevi par pareizticīgajiem.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu