Koncertu «Ziemeļu simfonija» diriģēs Anu Tali

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LNSO

16. martā plkst.19 Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz koncertu «Ziemeļu simfonija». Diemžēl veselības problēmu dēļ koncertu nediriģēs igauņu diriģents Olari Eltss. Viņa vietā pie diriģenta pults stāsies igauņu diriģente Anu Tali, informē LNSO pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Savukārt Erki Svena Tīra veltījuma Sibēliusam «Meklējot saknes» vietā tiks atskaņots Arvo Perta skaņdarbs Bendžamina Britena piemiņai «Cantus». Bez izmaiņām kā soliste koncertā uzstāsies izcilā latviešu vijolniece Vineta Sareika, kura izpildīs Igora Stravinska Vijoļkoncertu Re mažorā.

Programmā: Arvo Perts Cantus Bendžamina Britena piemiņai; Igors Stravinskis Vijoļkoncerts Re mažorā; Žans Sibēliuss Otrā simfonija Re mažorā op. 43.

Igauņu diriģente Anu Tali dzimusi 1972. gadā Tallinā. Muzikālo izglītību viņa sāka Tallinas Mūzikas vidusskolā kā pianiste. Pēc skolas pabeigšanas 1991. gadā sāka studēt diriģēšanu Igaunijas Mūzikas akadēmijā pie profesoriem Kuno Arenga, Tomasa Kaptena un Romana Matsova. Diriģēšanu Tali turpināja apgūt Sanktpēterburgas Valsts konservatorijā pie Iļjas Musina un Leonīda Korčmara, kā arī Sibeliusa akadēmijā Helsinkos pie Jormas Panulas.

2011./2012. gada sezonā Anu Tali debitē ar Francijas Nacionālo orķestri un Vīnes Radio simfonisko orķestri, kā arī turpina sadarbību ar Zviedrijas Radio simfonisko orķestri, Igaunijas Nacionālo simfonisko orķestri, Minhenes Radio simfonisko orķestri un Vintertūras simfonisko orķestri Musikkollegium. Īpašs šīs sezonas notikums diriģentes karjerā ir Eiropas turneja kopā ar Ziemeļvalstu simfonisko orķestri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu