Filma par «Cream» bundzinieku Džindžeru Beikeru uzvar SXSW (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Ziemeļamerikas konferencē «South by Southwest» (SXSW), kas šonedēļ notiek Teksasā, par labāko dokumentālo filmu atzīta režisora Džeja Buldžera (Jay Bulger) lente «Beware of Mr. Baker», kas stāsta par leģendārā trio «Cream» bundzinieku Džindžeru Beikeru (Ginger Baker).

Filmas pirmizrāde notika Teksasā pagājušosestdien. Pēdējais seanss gaidāms 16.martā. Filmas veidotāji cer, ka to apmeklēs daudzi mūziķi un palīdzēs veicināt filmas atpazīstamību.

«Beware of Mr. Baker» galvenokārt filmēts Dienvidāfrikā, 73 gadus vecā Džindžera lauku rančo, kuru bundzinieks iegādājies pēc «Cream» atkalapvienošanās koncertiem 2005.gadā un kurā dzīvo ar savu jauno līgavu un 39 ponijiem.

Ginger Baker documentary, "Beware of Mr. Baker" SXSW Preview from Jay Bulger on Vimeo.

Filmā tiek stāstīts par Beikera narkotiku atkarību, rokgrupām «Blind Faith» un «Cream», viņa pievēršanos džezam un centieniem gūt atzinību no džeza mūziķiem, kas daudzus gadus bijuši viņa elki. Kā arī pārcelšanos uz dzīvi Nigērijā, kur pievērsies afrobītam un sešus gadus muzicējis ar leģendāro Fela Kuti, viņa paša džeza grupas «Air Force» izveidi, polo un zirgiem.

Filmu iesāk grupas «The Sex Pistols» solista Džonija Rotena (Johnny Rotten) jeb Džona Laidona ievadvārdi (skat. video). Laidons un Beikers kopā ierakstījuši projekta «Public Image Ltd.» albumu «Album».

Filmā savās atmiņās dalās «Cream» kolēģis Ēriks Kleptons (Eric Clapton), Stīvs Vinvuds (Steve Winwood), Karloss Santana (Carlos Santana) u.c.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu