Lukašenko atsakās apžēlot Minskas metro spridzinātājus (42)

LETA/BELTA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko nav apžēlojis Dmitriju Konovalovu un Vladislavu Kovaļovu, kuriem par terorakta sarīkošanu Minskas metro piespriests nāvessods, trešdien vēsta valsts televīzija.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā noziedznieku ārkārtējo bīstamību, kā arī smagās sekas, ko sabiedrībai nodarījuši notiesāto pastrādātie terorakti un citi noziegumi, kuros nogalināti daudzi cilvēki un pilsoņiem nodarīti neskaitāmi miesas bojājumi, norāda telekanāls.

Sprādzienā Minskas metro stacijā «Oktjabrjskaja» pagājušā gada 11.aprīlī tika nogalināti 15 cilvēki, bet aptuveni 200 cilvēki tika ievainoti.

Baltkrievijas Augstākā tiesa 30.novembrī par terorakta sarīkošanu Konovalovam un Kovaļovam piesprieda nāvessodu.

Tiesa abus aizdomās turētos atzina par vainīgiem arī citās apsūdzībās - par sprādziena sarīkošanu Minskā 2008.gadā Neatkarības dienas svinībās, kā arī par vairākiem uzbrukumiem 2005.gadā dzimtajā Vitebskā, kuros tika ievainoti vairāk nekā 100 cilvēku.

Lukašenko jau iepriekš tika teicis, ka grib, lai abi 26 gadus vecie Vitebskas fabrikas strādnieki saņem sodu pēc visas likuma bardzības.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu