Busulis uzstāsies Latvijas vēstniecībā Krievijā (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien Latvijas vēstniecībā Krievijā notiks Intara Busuļa Eirovīzijas dziesmas "Probka" prezentācija, informēja vēstniecībā.

Latvijas vēstniecība Krievijā ar Latvijas Biznesa kluba atbalstu organizē svētku pieņemšanu, kurā Busulis viesiem prezentēs savu Eirovīzijas dziesmu, kā arī citas dziesmas no sava repertuāra.

Uz pieņemšanu aicināti Maskavā akreditētie diplomāti, mediju un kultūras pārstāvji. Uzrunas pirms koncerta teiks Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja un Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots.

Kā ziņots, šovakar no plkst.21.10 LTV 1.kanāla tiešraidē būs skatāms Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pirmais pusfināls.

Tiešraidi no Maskavas aizsāks tradicionālā LTV pārraide "Latvija, turam īkšķus", kas skatītājus iepazīstinās ar visiem konkursa dalībniekiem, dziesmām, karstākajām ziņām no Maskavas.

Konkursa pirmajā pusfinālā par iekļūšanu finālā sacentīsies Melnkalne, Čehija, Beļģija, Baltkrievija, Zviedrija, Armēnija, Andora, Šveice, Turcija, Izraēla, Bulgārija, Īslande, Maķedonija, Rumānija, Somija, Portugāle, Malta un Bosnija-Hercegovina.

Latvija par šiem dziedātājiem balsot nevarēs, jo konkursa nolikums paredz, ka attiecīgā valsts balso tikai par to pusfinālu, kurā piedalās tās pārstāvis. Līdz ar to Latvijas skatītāji tiks aicināti balsot ceturtdien, 14.maijā, kad uz skatuves kāps Intars Busulis, vēstīja Ancena.

Lai gan Eirovīzijas dziesmu konkurss notiek jau 53.gadu, tikai kopš 2004.gada ieviests pusfinālu un fināla princips, bet pērn formātam pievienotas vēl jaunas nianses - katrā no diviem pusfināliem var piedalīties līdz 20 dalībvalstīm, bet finālā piedalās no katra pusfināla kvalificējušās desmit valstis plus vēl piecas valstis - tā dēvētais lielais četrinieks, Francija, Lielbritānija, Spānija un Vācija, kā arī valsts, kura organizē konkursu.

Šogad Eirovīzijas starptautiskajā konkursā piedalās 42 valstis, no kurām 18 piedalīsies pirmajā pusfinālā, bet otrajā konkursa pusfinālā piedalīsies 19 valstis.

Lai gan finālistus noteiks skatītāju balsojums, finālu pirmo reizi vērtēs dalīti - 50% balsstiesību piederēs skatītājiem, bet 50% - žūrijai. Izmaiņas balsojumā iniciējusi vēlme samazināt tā saucamo reģionālo balsojumu ietekmi, lai konkursam atkal piešķirtu profesionāla muzikāla konkursa statusu, informēja Ancena.

Katrai no Eirovīzijas dalībvalstīm jāveido žūrija piecu cilvēku sastāvā. Tajā esošo personu vārdi netiek atklāti līdz pat fināla norises dienai. Žūrijas sastāvā jāiekļauj profesionāli komponisti, izpildītāji, producenti. Neviens no žūrijas pārstāvjiem nedrīkst būt jebkā saistīts ar kādu no izpildītājiem vai dziesmu autoriem. Žūrijas darbu katrā valstī uzraudzīs neatkarīgs novērotājs jeb notārs, kas apstiprinās balsošanas procedūras godīgumu. Pēc tam šie rezultāti tiks nosūtīti uz Eiropas Raidorganizāciju apvienību (EBU) un apstiprināti.

Televīzijas skatītāji varēs balsot, sūtot īsziņas, kā arī zvanot. Maksa par zvanu Latvijā būs 30 santīmi.

Katras valsts pārstāvis, kam būs uzticēts paziņot rezultātus, darīs zināmus jau apvienotos - telefonbalsojuma un žūrijas balsojuma - rezultātus. Atbildīgais par balsojuma veiksmīgu norisi kopš 2004.gada kopumā ir EBU sadarbības partneris "Digame". Procedūru uzrauga neatkarīga auditoru kompānija "Price Waterhouse Coopers".

Eirovīzijas uzvarētājs saņems mākslinieka Šella Engmana darināto stikla mikrofonu, bet valsts - iespēju rīkot nākamā gada konkursu.

Eirovīzijas pusfinālus vadīs Krievijā un pasaulē pazīstamā modele Natālija Vodijanova un televīzijas zvaigzne Aleksandrs Malahovs, bet finālu - Krievijā populārā dziedātāja Alsu un aktieris Ivans Urgants.

Gan abu pusfinālu, gan fināla atklāšanas ceremonijas tiek plānotas nepieredzēti grandiozas. To saturu organizatori tur lielā noslēpumā, bet jau šobrīd zināms, ka Dima Bilans sava priekšnesuma laikā lidos, bet katras valsts priekšnesuma laikā brīvprātīgie veidos attiecīgās valsts karoga simbolu.

Eirovīzijas starptautiskais konkurss Maskavā notiks līdz 16.maijam. Latvijas nacionālās atlases uzvarētājs Intars Busulis tajā piedalīsies ar dziesmu "Probka", kuru viņš ar trešo kārtas numuru izpildīs otrajā pusfinālā 14.maijā.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu