KIT piedāvā izvēli veselīgākai izklaidei (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sākot ar martu, Karaliskais improvizācijas teātris (KIT) ik nedēļu piedāvās vairākas dažāda rakstura un ilguma improvizācijas teātra formas veselīgākai «ierēkt», «parēkt», «aprēkt», «uzrēkt», «sarēkt», «norēkt» un «pierēkt» izklaidei.

Katru trešdienu omulīgajās kinoteātra K-Suns telpās izrāde «Humors nobāl» (improvizācijas īsā forma). Īsi un kodolīgi, nesaistīti, bet tomēr secīgi un ar īpašu rozīnīti – tā trīs improvizācijas meistari kopā ar izrādes vadītāju un dīdžeju, ik nedēļu mainīgā sastāvā, ļaus ikvienam nobaudīt krietnu devu komisma. Improvizē – Varis Klausītājs, Arvis Dejotājs, Ģirts Runātājs, Gustavs Butelis, Jānis Skutelis, vada - Andris Rupais, muzicē – DJ Carlo, DJ Monsta.

Katru ceturtdienu «Artelī – gandrīz teātrī» garā improvizācijas forma «Garā ceturtdiena», kas ir daudz tuvāka tradicionālajai izpratnei par vārdu izrāde un ļauj daudz nopietnāk un detalizētāk pievērst uzmanību stāstam, personāžiem un to savstarpējām attiecībām. «Garā ceturtdiena» būs izaicinājums ne tikai improvizatoriem, bet arī skatītājiem, kuru ieteikumu nozīme arī šajā formā nemazinās un būtiski ietekmēs spēles noteikumus. Izrāde īpaši piemērota improvizācijas teātra gardēžiem un padzīvojušiem improvizatoriem.

Savukārt piektdienu vakaros «Artelī - gandrīz teātrī» skatītājus rosinās būt drosmīgiem, ne no kā nebaidīties un vērot. Ja Tu vēl nezini, ko nozīmē būt ar sevi, sevī, uz sevis, aiz un ap sevi, pieļaujot, ka labākais variants, iespējams, ir būt vienkārši par sevi, tad to palīdzēs saprast tikšanās ar neatkārtojamo improvizatoru, zemapziņas un cilvēku plūsmas likumsakarību pētnieku Jāni Skuteli stāvizrādē «Paranoja». Izrādes režisors, teksta autors un aktieris – Jānis Skutelis.

Lai ko tu darītu – stāvētu, gulētu vai sēdētu –, Tev jāatceras vien trīs izrāžu veidi, trīs darba dienu vakari un trīs burti – KIT.

Tuvākās izrādes:

- «Humors Nobāl» - 14., 21. un 28. martā plkst. 20:00 kinoteātrī K-Suns (Elizabetes ielā 83/85),

- «Garā ceturtdiena» 15., 22. un 29. martā plkst. 20:00, Artelī-gandrīz teātrī (Blaumaņa iela 32, Rīga),

- stāvizrāde «Paranoja» 16., 23. un 30. martā plkst. 20:00 – Artelī-gandrīz teātrī (Blaumaņa iela 32, Rīga).

Biļetes var iegādāties Biļešu Servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu