Salvija, "Kratom" un "Spais" iekļautas Latvijas narkotisko un psihotropo vielu sarakstā (186)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Salvija, Kratom, Spais un tamlīdzīgas apreibinošās vielas tiks iekļautas Latvijā aizliegto narkotisko un psihotropo vielu sarakstā. To paredz šodien Ministru kabineta komitejas pieņemtie grozījumi atbilstošajos noteikumos.

Tiks aizliegti ne tikai šie augi un augu maisījumi, bet arī benzilpiperazīns un citas jaunās sintētiskās narkotikas, piemēram, piperazīns.

Tirdzniecībā interneta portālos un dažos veikalos šīs jaunās atkarību izraisošās vielas un to maisījumi, kas tautā pazīstami kā salvija, "Kratom", "Spais", "Modžo" un tamlīdzīgi, aizvien ir brīvi pieejamas. Ne policija, ne muita nespēj apkarot šo vielu izplatīšanu un lietošanu.

Kā skaidro Veselības ministrija, daudzas sarakstā iekļautās vielas pieder pie sintētisko narkotisko vielu grupas, kas iedarbojas uz centrālo nervu sistēmu līdzīgi amfetamīnam un kuru lietošana apdraud veselību.

Komentāri (186)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu