Gulbenes pusē atkal traģiski negadījumi meža darbu laikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dzirkstele.lv

Gulbenes novadā atkārtojas deviņdesmito gadu drūmā statistika, kas savulaik bija raksturīga ar letāliem gadījumiem meža darbu laikā. Toreiz galvenais iemesls bija darba drošības noteikumu neievērošana. Aizvadītajos gados šādu negadījumu skaits samazinājās un pat izzuda pavisam. Taču šis gads ir sācies ar diviem traģiskiem gadījumiem meža darbu laikā Gulbenes novadā.

Valsts policija informē par 10.martā fiksētu gadījumu, kad dzīvību zaudējis vīrietis, kam mežā uzkritis koks mežizstrādes darbu laikā Stradu pagastā. Sākotnējā informācija liecina, ka 1962.gadā dzimis vīrietis, SIA «Vārpiņas» darbinieks, mežizstrādes darbu laikā guvis smagas traumas, pakļūstot zem krītoša koka. Vēlāk vīrietis no gūtajām traumām slimnīcā nomira. Notikušā apstākļus skaidro gan policija, gan Valsts darba inspekcija.

Slēdziens vēl top, taču sākotnējā informācija liecina, ka mežizstrādes darbu laikā pārgalvīgi nav ievērota tā saucamā bīstamā zona. Strādnieki steidzās palīdzēt cits citam, lai pabeigtu griezt pēdējos kokus. Kāds no darbiniekiem strādājis aizzāģēta koka tuvumā. Rezultātā – nelabojamas sekas. Visi darbinieki, kuri bija notikuma vietā negadījuma brīdī, ir izgājuši apmācību darba drošībā un bijuši instruēti par nepieciešamajiem piesardzības pasākumiem, strādājot mežā. «Dzirkstele» to uzzināja Valsts darba inspekcijā.

Valsts policija informē, ka 5.martā Tirzas pagastā mežā atrasts miris 1945.gadā dzimis vīrietis ar sistu brūci galvā. Zināms, ka vīrietis ir veicis mežizstrādes darbus. Valsts darba inspekcija vēl skaidro, vai šis cilvēks strādājis privāti vai darba devēja uzdevumā.

Vēl viens smags nelaimes gadījums darbā šogad Gulbenes novadā noticis ar citā profesionālās darbības jomā. 29.februārī akciju sabiedrības «Latvijas Pasts» teritorijā kādam 1953.gadā dzimušam vīrietim metāla konteineru izkraušanas laikā uz kājas uzkrita metāla kaste, salaužot cilvēkam potīti. Arī šajā gadījumā Valsts darba inspekcija veic izmeklēšanu.

Novadā šogad notikuši vēl arī divi nelaimes gadījumi darbā, kur gūtas vieglas traumas bez veselībai bīstamām sekām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu