Kur glabāt virtuves piederumus? (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izvēloties jau gatavu virtuves iekārtu, iegūsiet vairāk vietas, kur izvietot un glabāt visu saimniecībā nepieciešamo. Dizaineri par visu ir padomājuši.

Nestandarta virtuves ierīkošana prasa vairāk pūļu un arī minimālas zināšanas un izpratni par telpu plānošanu, toties rezultāts var izrādīties daudz iepriecinošāks - virtuve būs ērtāka un praktiskāka, atbilstoša tās iemītnieku gaumei un vajadzībām.

Virtuvē, kura ir komplektēta no atsevišķām mēbelēm, parasti svarīgākais ir liels bufetes tipa skapis, kurā glabā traukus un sadzīves priekšmetus. Lauku stila virtuvē labi iederas arī senlaicīgs koka skapis. Iespējams, ka daudziem tāds ir saglabājies lauku mājās vai vasarnīcās, jautājums tikai - ko ar to iesākt? Tātad atbilstoši restaurēts, pārkrāsots, ar jauniem plauktiem un atvilktnēm tas var kļūt par neaizstājamu mēbeli šāda stila virtuvē. Arī grāmatu plaukti, kuriem nav atradusies vieta istabā, varētu būt noderīgi virtuvē. Uz tiem var ne vien izvietot traukus un sadzīves tehniku, bet arī sauso ziedu kompozīcijas, garšvielas, vīna pudeles, kulinārijas grāmatas u. tml. Atklātie plaukti, atšķirībā no skapjiem un bufetes, rada plašuma iespaidu. Savukārt, ja ēdienu gatavošanā vēlaties izskatīties kā profesionālis, izvēlieties nerūsējošā tērauda plauktus un izkārtojiet uz tiem katlus, pannas un citus metāla atribūtus. Ikdienā lietojamos traukus var glabāt uz neliela servējamā galdiņa, bet, ja uz tā uzliek marmora vai cita materiāla klājumu, iegūst arī darba virsmu.

Dizaineri uzsver, ka patlaban aktuāli ir dažādi pakaramie ar āķiem - pannām un citiem liela izmēra traukiem. Īpaši ērti tie ir mazajās virtuvītēs. Tikai neierīkojiet šādu statīvu virs plīts - tauku un tvaika ietekmē tie ātri vien kļūst netīri.

Neatkarīgi no tā, cik liela ir jūsu virtuve, priekšmetu izvietošanai tajā ir viens pamatprincips - mazāk izmantojamiem jāatrodas tālāk, ikdienā lietojamiem - vienmēr pa rokai, atgādina dizaineri.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu