Dimanta: aiz budžeta konsolidācijas pazaudēti cilvēki (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aiz budžeta konsolidācijas cipariem valsts ir aizmirsusi par cilvēku individuālajām vajadzībām un problēmām, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» atzina labdarības organizācijas «ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta.

«Aiz lielās konsolidācijas mēs esam pazaudējuši cilvēku. Tā konsolidācija jau notiek nevis uz procentu, bet reālu cilvēku rēķina (..). Un kad katrs cilvēks satiekas ar savu individuālo nelaimi, piemēram, onkoloģijas slimnieks, kurš valstij izrādās par dārgu, - mēs esam pārliecinājušies, ka līdzcilvēkiem šis cilvēks nav par dārgu. Viņi ir gatavi dalīties, atvērt savu maku un no desmit latiem vienu latu iedot. Un ja tādu cilvēku ir 26 tūkstoši, tad šis onkoloģiskais slimnieks ir izglābts,» teica Dimanta.

Viņa atzina, ka cilvēki pēdējā laikā arvien vairāk saprot savu līdzcilvēku problēmas un nelaimes - ja pagājušais gadsimts bija izteikts individuālisma gadsimts, tad tagad ir kļuvis skaidrs, ka bez kopienas atbalsta «arī tas ģēnijs nevar sev matus nogriezt vai ielu izšķūrēt».

«Katram cilvēkam tomēr ir liela nozīme šajā valstī, neskatoties uz to, vai viņš saņem minimālo algu vai ir bagāts,» uzsvēra «ziedot.lv» vadītāja.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu