Gripas laikā strauji nepieaug ātrās palīdzības izsaukumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa 66016001 ieviešanas gripas epidēmijas laikā vairs tik strauji nepieaug ātrās palīdzības izsaukumu skaits, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» teica Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Vija Grigale.

Lai gan aizvadītajās brīvdienās, kad ģimenes ārsti ir mazāk pieejami, ātrās palīdzības dienests jutis izsaukumu skaita pieaugumu, tas nav bijis liels.

«Neraugoties uz to, ka ir izsludināta gripas epidēmija un arī mums nācās saskarties ar gadījumiem, kad rodas gripas sarežģījumi, saistībā ar paaugstinātu temperatūru izsaukumu slodze ātrās palīdzības dienestam nav liela. Kamēr nebija pieejams konsultatīvais ģimenes ārstu tālrunis, gripas laikā ātrās palīdzības izsaukumu skaits ļoti strauji pieauga. Šobrīd tā vairs nav,» teica Grigale.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada maijā darbu sāka ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001. Pieredzējuši ģimenes ārsti un ārsta palīgi padomus sniedz darba dienās no plkst.17 līdz plkst.8 no rīta, bet brīvdienās un svētku dienās - visu diennakti. Konsultatīvā tālruņa mērķis ir nodrošināt iedzīvotājiem iespējas ārpus ģimenes ārstu darba laika saņemt medicīniskas konsultācijas un izglītojošus padomus, kā rīkoties vienkāršu saslimšanu gadījumos, kuru risināšanai nav nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Ziņots arī, ka kopš 5.marta, kad Latvijas Infektoloģijas centrs (LIC) paziņoja par gripas epidēmijas sākumu, saslimstība ar gripu ir vērsusies plašumā - ntensitāte Latvijā pagājušajā nedēļā, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, pieauga vairāk nekā četras reizes un sasniedza vidēji 167 saslimušos uz 100 000 iedzīvotāju. Salīdzinājumam – nedēļu iepriekš reģistrēti 38 saslimušie ar gripu uz 100 000 iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu