Izsmalcinātākie vēderprieki Katalonijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Spānijas restorāns El Bulli ceturto gadu pēc kārtas atzīts par labāko restorānu pasaulē. Pasaulē labāko restorānu žurnāla Restaurant Magazine izveidotajā sarakstā S. Pellegrino World"s 50 Best Restaurants 2009 izraudzījās vairāk nekā 800 šefpavāri, restorānu kritiķi un industrijas pārstāvji.

Pagājušajā nedēļā svinīgajā ceremonijā Londonā, pieņemot prestižo balvu, El Bulli galvenais šefpavārs Ferans Adrija norādīja, ka šis ir ļoti svarīgs vakars Spānijai, un slavēja otrās vietas ieguvēju, Lielbritānijas restorāna The Fat Duck šefpavāru Hestornu Blūmentālu. Jāpiebilst, ka The Fat Duck šogad īslaicīgi pat tika slēgts pēc vairāku apmeklētāju sasirgšanas. Tomēr pārbaudēs restorānā nekādi higiēnas pārkāpumi netika atklāti.

"Es šo balvu veltu Hestonam Blūmentālam. Viņš man ir parādījis, ko šajā biznesā nozīmē godīgums. Šī balva ir tev," sacīja Adrija. Blūmentāls, kura restorānā pieejami neparasti ēdieni, piemēram, gliemju putra, olu un bekona saldējums un apelsīnu un sarkano biešu želeja.

Pasaulē labākais restorāns El Bulli atrodas aptuveni 150 kilometru uz ziemeļiem no Barselonas – mazā kataloniešu pilsētiņā Rosesa. Smalkā restorāna šefpavāru Adriju žurnāls Time ir ievietojis 21. gadsimta lielāko novatoru un 100 ietekmīgāko personu sarakstā.

Viens no pazīstamākajiem viņa izgudrojumiem ir "ēdiena putas", piemēram, biešu vai sēņu, ko rada no pamatprodukta un "gaisa" speciālā putotājā, kura autors arī ir pats novators. Tā tiek saglabātas augstas garšas īpašības un ēdiena pagatavošanā nav jālieto krējums un olas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu