Oficiāli nolemts iemūžināt Kārļa Skrastiņa numuru (46)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde pirmdien nolēmusi iemūžināt izcilā Latvijas aizsarga Kārļa Skrastiņa 7. numuru, vēsta organizācijas mājas lapa.

LHF valde vienbalsīgi nolēma iemūžināt Skrastiņa 7. numuru Latvijas izlasē, tādējādi godinot Latvijas izlases leģendāro kapteini, kurš traģiski gāja bojā aviokatastrofā.

Turpmāk neviens hokejists Latvijas valstsvienībā nevarēs spēlēt ar 7. numuru. Un visās Latvijas izlases mājas spēlēs pie griestiem līdzās Helmuta Baldera kreklam ar 19. numuru atradīsies Kārļa Skrastiņa krekls ar 7. numuru.

Šā gada Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā Norvēģijā ar 7. numuru valstsvienības rindās spēlēja Rīgas «Dinamo» aizsargs Kristaps Sotnieks. Toreiz šis fakts izraisīja visai lielu ažiotāžu, jo iepriekš bija nolemts, ka ar 7. numuru cits hokejists Latvijas izlases kreklā nespēlēs.

Atgādinām, ka 2011. gada 7. septembrī neilgi pēc pacelšanās avarēja lidmašīna, kurā atradās visa Jaroslavļas «Lokomotiv» komanda. Tajā spēlēja arī izcilais latviešu hokejists. Traģēdijā bojā gāja visa hokeja komanda.

Latvijas hokeja valstsvienības rindās Skrastiņš piedalījies astoņos pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīros, 1993. gada Pasaules čempionātā junioriem, kā arī 2002., 2006. un 2010. gada Olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (46)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu