Pret «Putina atentāta rīkotājiem» nav pierādījumu (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas izmeklētājiem pagaidām nav pierādījumu, ka februāra sākumā Odesā aizturētie aizdomās turamie tiešām būtu gatavojuši atentātu pret Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu, kā par to tieši pirms prezidenta vēlēšanām ziņoja Krievijas Pirmais kanāls, pirmdien vēsta Maskavas laikraksts «Kommersant».

Arestētie tiešām gatavojuši sprādzienus Krievijas teritorijā, tomēr nav plānoti uzbrukumi konkrētām personām, bet gan ekonomiska rakstura diversijas.

Viss balstīts uz pašu atzīšanos

Pirmā kanāla raidījumos paši arestanti atzinās, ka gatavojuši atentātu pret Putinu, izpildot sava līdera Doku Umarova rīkojumu.

Uz iegūto lietisko pierādījumu pamata nevar izdarīt viennozīmīgus secinājumus par aizturēto mērķiem, turklāt nekādas jaunas atzīšanās līdz šim nav iegūtas, laikrakstam apliecināja izmeklēšanai tuvu stāvošs informācijas avots.

Ukrainā mācās taisīt spridzekļus

Ņemot vērā pierādījumus un arestantu liecības, drīzāk secināms, ka aizdomās turamie Ukrainā mācījušies izgatavot spridzekļus no pieejamiem materiāliem un sarīkojuši izmēģinājuma sprādzienus, norādīja laikraksta sarunbiedrs.

Cita starpā ir atrasts video, kurā redzams, kā aizdomās turamie mēģina uzspridzināt cauruļvadu, detonējot metra dziļumā zemē ievietotu spridzekli.

Sprādziens noticis Odesas apgabala dienvidu rajonā, norāda «Kommersant».

Krievija pompozi paziņo, ka novērsts atentāts

Nedēļu pirms prezidenta vēlēšanām - 27.februārī - Krievijas valsts televīzija paziņoja, ka Odesā Krievijas specdienesti arestējuši divus vīriešus, kuri plānojuši nogalināt Krievijas premjerministru un prezidenta amata kandidātu Vladimiru Putinu.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs izskanējušo informāciju apstiprināja.

Uzrukums ticis plānots Odesā, bet to īstenot bijis iecerēts Maskavā pēc 4.marta Krievijas prezidenta vēlēšanām, vēstīja telekanāls.

Tiesa gan, pašā Krievijā sensacionālās ziņas parādīšanās tieši vēlēšanu nedēļā tika uztverta ar aizdomām, ka «atentāta gatavotāju» aizturēšana ir priekšvēlēšanu triks.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu