«Neaiztiec mani!» pirmizrādes aktieru sastāvu noskaidro... monēta! (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Leļļu teātris

Pēc publikas un kritiķu atzītajiem iestudējumiem «Bērniņi» un «Miskastes bērns» Ivara Lūša iestudētā «Neaiztiec mani!» būs jau trešā izrāde, kas skarbi un atklāti risina jauniešu problēmas. Iestudējums paredzēts jauniešiem no 16 gadu vecuma, turklāt, kaut arī tas iekļauts Leļļu teātra repertuārā, izrādē... leļļu nebūs, informē teātra pārstāve Ieviņa Ancena.

Preses konferencē žurnālistiem tika demonstrēti četri izrādes fragmenti, kuros iejutās abi aktieru sastāvi. Pēc Ivara Lūša ierosinājuma tika sarīkota improvizēta izloze, ar monētas mešanas palīdzību noskaidrojot, kurš no aktieru sastāviem spēlēs pirmizrādē – 16. martā.

Rezultāts ir šāds: galvenajās lomās šajā dienā redzēsim Danu Lāci (Meitene) un Miķeli Žideļūnu (Vīrietis), kā arī Artūru Putniņu (Puisis), savukārt Lienīte Osipova (Meitene), Valdis Vanags (Vīrietis) un Daumants Švampe (Puisis) pirmizrādes sajūtas izdzīvos 23. martā.

Mātes un Tēva lomā visās izrādēs iejutīsies Audra Pētersone un Pēteris Šogolovs; iestudējuma māksliniece ir Jūlija Ļaha, bet scenogrāfiju veidojis Ivars Noviks.

Izrādes «Neaiztiec mani!» iestudējuma gaitā radošajai komandai pievienojies arī jaunais komponists Silvestrs Zemgals, kura oriģinālmūzika lieliski iederēsies izrādes kopnoskaņā, piešķirot tai īpašu pievienoto emocionālo vērtību. Lugas varoņu domu, izjūtu un noskaņu pavedienus mūzikas valodā iedzīvinās dziedātāja Liene Šomase.

Iestudējuma «Neaiztiec mani!» pamatā ir jaunās rakstnieces Elzas Apkalnes luga «Korinte», ko autore sarakstījusi 17 gadu vecumā. Lugā fiksēta kādas meitenes dzīve vienas diennakts garumā, sniedzot ieskatu mūsdienu jaunieša izjūtās: te ir gan mūžīgā nesaprašanās ar vecākiem, gan protests pret pieaugušo pasauli - tās liekulību, nežēlību un meliem.

Izrādes tēma neviļus atgādina izcilā rakstnieka DŽ.D. Selindžera slaveno romānu «Uz kraujas rudzu laukā», kas arī vēsta par jaunieša nevēlēšanos samierināties ar pasaulē notiekošajām nejēdzībām, vēlmi pārveidot realitāti vai aizmukt no tās.

Iestudējuma «Neaiztiec mani!» pirmizrāde notiks piektdien, 16. martā, pēc tam tā repertuārā iekļauta 23. martā, kā arī 13. un 26. aprīlī. Izrāžu sākums plkst. 18:30.

Biļetes uz visām izrādēm jau nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās, internetā un Leļļu teātra kasē. Biļešu cena – Ls 6, skolēniem un studentiem – Ls 4.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu