«Stroika ar skatu uz Londonu» - atkal Rīgā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: baltic-ireland.ie / Arvis Ziemelis

Sākot ar 27.martu, pēc Viļa Lācīša bestsellera «Stroika ar skatu uz Londonu» motīviem tapusī izrāde atkal būs skatāma gan Rīgā, gan citviet Latvijā, informē «Jaunā teātra» pārstāve Ilze Trumpe.

«Spēlmaņu nakts» balvas ieguvēja Mārtiņa Eihes režijā veidotais stāsts iepazīstina ar kāda latvieša labākas dzīves meklējumiem Apvienotajā Karalistē. Galvenajā lomā iejūtas aktieris Normunds Bērzs, izrādē skan Rolanda Ūdra dziesma «Stroika ar skatu uz Temzu», kas tapusi īpaši šai izrādei un kļuvusi par populāru radio hitu. Izrādē tiek izmantotas video projekcijas.

Mārtiņš Eihe izrādi raksturo kā traģikomisku celtnieka stāstu,

kā instruktāžu izdzīvošanai bargajās Londonas «stroikās», kur var sastapt visdažādākos cilvēku tipus

un piedzīvot visdažādākās situācijas – gan badu un rakāšanos pa atkritumu konteineriem pārtikas meklējumos, gan dzīvošanu teltī pilsētas parkos, lai ieekonomētu īres maksu, gan naudas nemaksāšanu par izdarītu darbu, gan halturēšanu un naudas saņemšanu par neko. Protams, arī par «džigi, džigi» kā Anglijā mēdz dēvēt seksu, kas gan tur viesstrādniekiem mēdz gadīties reti vai, precīzāk, ļoti, ļoti reti.

Izrādē atspoguļotie cilvēku tipāži ir ļoti dzīvi un kolorīti, tādus noteikti var sastapt ne tikai Anglijā, bet arī šeit Latvijā,

un var apbrīnot Normunda Bērza meistarību, kurš mums tos visus uzbur acu priekšā. Tas ir gan uz kuģa sastaptais Pēteris no Liepājas, kurš aiziet pavemt ar plato «e», gan «ekobomzis» Nansens, kurš nepārtraukti iekuļas dažādās ķezās, gan lādzīgais poļu celtnieks Vladis, kurš no sevis «izstaro» lamuvārdus gluži kā saule enerģiju.

Izrādes režisors ir pratis izmantot autora lielo stāstītāja talantu, un grāmatas skatuves variantā ir atmestas kriminālās intrigas, bet ir palicis būtiskākais, tas, kas spēj uzrunāt ikviena cilvēka sirdi.

Izrāde tika rādīta arī Īrijas pilsētās Dublinā un Korkā, kur skatītāji to uzņēma ar lielu sirsnību un atzina, ka tieši tā arī ir dzīvē un dažreiz pat trakāk. Rudenī ieplānotas izrādes arī Londonā un citur Lielbritānijā.

Izrādi «Stroika ar skatu uz Londonu» varēs noskatīties:

27.03. plkst.19 - Rīgā, teātra klubā «Austrumu Robeža»;

24.04. plkst.20 - Rīgā, kino galerijā «K Suns»;

6.05. plkst.14 - Jaunpils Kultūras namā;

19.05. plkst.18 - Krustpils Kultūras namā;

20.05. plkst.17 - Rēzeknes Kultūras namā;

22.05. plkst.20 – Rīgā kino galerijā «K Suns».

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzē», «Biļešu servisā» un kultūras namu kasēs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu