Lielbritānijā atbalstīs elektromobiļu iegādi (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: thinkorthwim.com

Lielbritānijas autovadītāji varēs saņemt līdz 5000 mārciņu (3945 lati), ja iegādāsies elektromobili, paredz pirms nedēļas prezentētie valdības plāni.

Šādi priekšlikumi iekļauti 250 miljonus mārciņu (197,25 miljoni latu) vērtā plānā, kā pārvietošanos ar auto padarīt videi draudzīgāku. Ministri arī cer, ka tas palīdzēs Lielbritānijai sasniegt savu mērķi – līdz 2050. gadam par 80% samazināt ogļskābās gāzes izplūdi.

Apvienotās Karalistes transporta ministrs Džefs Hūns vēlas, lai elektromobiļi Lielbritānijas ielās kļūtu par ikdienišķāku ainu. "Mums ir jāpieradina cilvēki pie domas, ka elektromobiļi kļūs par diezgan ikdienišķu parādību, ka tie nebūs nekas dīvains," viņš pavēstīja avīzei Guardian.

Plānā 20 miljoni mārciņu atvēlēti uzlādēšanas punktu un cita veida infrastruktūras radīšanai, kas cilvēkiem nepieciešama regulārai elektroauto lietošanai.

Lielbritānijas Automobiļu ražotāju un tirgotāju apvienības (SMMT) preses pārstāvis Džons Proktors atzinīgi novērtēja jaunos plānus, taču norādīja, ka auto nozarei ir nepieciešams atbalsts, lai noturētos īstermiņā.

"Svarīgākais ir tas, ka nozare atrodas jebkad lielāko ekonomisko problēmu viducī," sacīja Proktors. "Mums ir kaut kas vajadzīgs īstermiņā, ja gribam pieteikt savas pretenzijas mazu izmešu tehnoloģiju attīstībā vidējā un ilgtermiņā."

SMMT aicina valdību pieņemt "metāllūžņu" shēmu, pēc kuras autovadītājiem tiktu maksāts par vecās automašīnas apmaiņu pret jaunu modeli. Valdības plāns par elektromobiļiem tiks ieviests 2011. gadā, kad, pēc valdības domām, tirgū būs vairāk elektromobiļu un hibrīdauto.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu