«Pianisma virtuozi» šovakar Stradiņa universitātē (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

8.martā plkst.18 ar pianistes Agneses Egliņas uzstāšanos Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) tiks atklāts jaunais koncertcikls «Pianisma virtuozi», informē RSU Aulas vadītāja un koncertcikla organizatore Astra Puriņa.

Šajā koncertciklā kopumā gaidāmi trīs koncerti, kuros līdzās pianistiem uzstāsies arī citi mūziķi - dziedātāji, klarnetists, flautiste, pianiste.

Koncertcikla «Pianisma virtuozi» atklāšanas koncerts būs Egliņas pirmā uzstāšanās RSU aulā. Viņas enerģiski sievišķīgo un vitāli emocionālo flīģeļa skanējumu papildinās flautiste Dita Krenberga un vokāliste Elīna Volkmane.

Savukārt

22.martā plkst.19 koncertzālē uzstāsies pianistu duets Vestards Šimkus un viņa māsa Aurēlija Šimkus.

Vestarda Šimkus vārds mūzikas pazinējiem jau ir licis sevi iegaumēt ļoti spilgti - aizrautīgie Vestarda Šimkus līdzjutēji un mūzikas pazinēji ir daudzviet Latvijā un ārpus tās.

Aurēlija Šimkus, kura šobrīd mācās Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas 7.klasē, savu skanējumu vēl tikai veido, liekot ekspertiem uzdot jautājumus, vai jau tas netuvojas brāļa prasmēm un jau tās nepārsniedz. No septiņu gadu vecuma Aurēlija Šimkus veic aktīvu koncertdarbību un jau ir piedalījusies un uzvarējusi vairākos starptautiskos jauno izpildītāju konkursos un festivālos. Koncerta repertuārā brālis un māsa sola divtik spilgtus un neaizmirstamus mūzikas baudījuma mirkļus un neaizmirstamus pārdzīvojumus.

Koncertcikls noslēgsies 12.aprīlī plkst. 19, kad tajā uzstādies jaunā pianisma zvaigzne no Krievijas Antons Ļahovskis, kurš ieguvis daudz balvu dažādos starptautiskos pianistu konkursos. Viņa klaviermūzikas skaņas savīsies ar klarnetes plūdumu - koncertā spēlēs un uzstāsies arī

izcilais latviešu klarnetists Ints Dālderis, kurš līdzās politiķa karjerai ir sevi pierādījis starptautiski kā izcils klarnetes meistars.

Koncertcikla «Pianisma virtuozi» idejas autore ir RSU Aulas vadītāja Puriņa. Tas RSU Aulā notiek kopš 2010.gada rudens.

Biļetes uz cikla «Pianisma virtuozi» koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu