Ksenija Sidorova: «Akordeons ir mana dzīve!» (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

«Lielajai Mūzikas balvai 2011» par veiksmīgu debiju bija nominēta arī akordeoniste Ksenija Sidorova, kura ar izcilību absolvējusi Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas maģistrantūru.

«Lieliski, ka varu būt nominēta tik prestižai balvai savā valstī un par tik sarežģītu skaņdarbu, kāds bija Sofijas Gubaiduļinas «Sieben Worte», kuru kopā ar citiem mūziķiem atskaņojām pērn Cēsu Mākslas festivālā,» neslēpa jaunā, talantīgā mūziķe, piebilstot - viņai ļoti patīk uzstāties Latvijas publikas priekšā.

31.maijā Ksenija Sidorova uzstāsies kopā ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga"
31.maijā Ksenija Sidorova uzstāsies kopā ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" Foto: TVNET

Pie sava iespaidīgā mūzikas instrumenta - akordeona - meitene pieradusi jau kopš bērnības. «Akordeons ir īpašs instruments, kam manā sirdī ir īpaša vieta,» mūziķe emocionāli teic, atklājot, ka savulaik spēlējusi klavieres, tādēļ var šos instrumentus salīdzināt.

«Akordeons ir pilnīgi citādāks instruments, un man ļoti patīk tā skaņa!»

Arī pie smagā instrumenta - akordeons, uz kura pašlaik muzicē Ksenija, sver aptuveni 20 kilogramus - pārnēsāšanas viņa esot pieradusi. «Dažkārt, kad esmu Latvijā, man instrumentu palīdz nest tētis. Bet acīmredzot nāksies atrast puisi, kas palīdzēs instrumentu nest tad, kad būšu turnejās,» smejas Ksenija.

Taujāta par saviem nākotnes nodomiem, mūziķe stāsta, ka koncertēs gan Eiropā, gan Latvijā - 31.maijā viņa kopā ar kamerorķestri «Sinfonietta Rīga» uzstāsies koncertā Rīgā. «Spēlēšu arī Francijā un Spānijā - gan solokoncertus, gan kopā ar orķestriem. Nākamgad uzstāšos kopā ar Vīnes kamerorķestri.»

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu