Moriseja grupa: «Mēs neciešam Viljamu un Keitu» (19)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gigriders.com

Britu rokmūziķa Moriseja (Morrissey) grupa paudusi atbalstu Argentīnas cīņai par Folklenda salām, uz skatuves iznākot kreklos ar prinča Viljama un viņa sievas Ketrinas attēlu un uzrakstu «Mēs neciešam Viljamu un Keitu», ziņo britu laikraksts "The Daily Telegraph". Pieci Moriseja grupas biedri svētdien koncertā Argentīnā valkāja kreklus, uz kuriem redzama Viljama un Keitas kāzu fotogrāfija.

"Mēs visi zinām, ka Malvinas (Folklenda salas) pieder Argentīnai," teicis mūziķis.

Viņš aicināja argentīniešus nevainot Lielbritānijas iedzīvotājus, jo "lemj valdība". "[Lielbritānijas] valdība, valdības vispār nekad neieklausās cilvēkos, viņu sāpēs," viņš piebildis.

Morisejs, kura fanu vidū ir Lielbritānijas premjerministrs Devids Kemerons, nav vienīgā slavenība, kas izteikusies par Folklenda salām.

Čīles televīzijas kanāls TVN intervijā ar rokgrupas "Pink Floyd" mūziķi Rodžeru Votersu jautājis par viņa agrākajiem apgalvojumiem, ka salām jāpieder Argentīnai, ko viņš vēlāk mīkstinājis. «Folklenda salas, Malvinas - kā domājat jūs? Vai tās pieder Lielbritānijai vai Argentīnai?" jautāja intervētājs. "Es uzskatu, ka tām vajadzētu piederēt Argentīnai," atbildējis "Pink Floyd" basģitārists.

Amerikāņu aktieris Šons Penns paziņojis, ka Lielbritānijas nostāja ir "koloniāla, absurda un arhaiska". Prinča Viljama dienestu Folklenda salās viņš nosauca par "neiedomājamu".

30 gadus ilgais konflikts starp Lielbritāniju un Argentīnu sasniedzis augstāko punktu. Lielbritānija pagājušonedēļ kritizējusi Argentīnas "konfrontācijas politiku" un iesniegusi oficiālu protestu vienam no tās diplomātiem pēc tam, kad Buenosairesa draudēja ar Lielbritānijas importa preču blokādi.

Argentīnas rūpniecības ministre Debora Džiordži aicinājusi uzņēmējus britu preču vietā izvēlēties tās, ko ražo valstis, kas ciena Argentīnas "prasību pēc suverenitātes un resursus".


Folklenda salu arhipelāgs

Folklenda salu arhipelāgs atrodas Lielbritānijas valdījumā kopš 1833.gada. 1982.gadā Argentīnas militārā hunta sarīkoja iebrukumu, kas izraisīja īsu, bet asiņainu karu, kurā gāja bojā 649 argentīniešu un 255 britu karavīri, kā arī trīs vietējie iedzīvotāji.

Princis Viljams ir britu Karalisko gaisa spēku meklēšanas un glābšanas helikoptera pilots un šobrīd dien Folklenda salās.

Šī nav pirmā reize, kad Morisejs ar mūziku paudis politiskus komentārus. 1998.gadā viņš izdeva soloalbumu, kurā iekļautajā dziesmā "Margaret On The Guillotine" aicināja "piepildīt sapni" par giljotinētu Mārgaretu Tečeri.

Intervijā Kolumbijas radiostacijai Morisejs teicis, ka britu mediji viņu ignorē mūzikas dēļ, un lielījās, ka nekad nav saņēmis "BRIT Awards" balvu. "Tas pierāda, ka esmu svarīgs," viņš apgalvo.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu