Maskats balvu dalīšot ar Ingu Kalnu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Komponists Arturs Maskats, kurš «Lielo Mūzikas balvu 2011» saņēma par Gada jaundarbu «Venēcijas rindas», jau raksta nākamo skaņdarbu - dziesmu ciklu Radio korim.

«Uztraukums turpinās, jo man darbu grafiks sastādīts jau turpmākajam mēnesim - cītīgi strādāju pie dziesmu cikla, kuram izmantoju Aleksandra Čaka dzeju,» sarunā portālam TVNET pastāstīja komponists, smejot, ka tiešām jūtoties tā, it kā viņam zeme degtu zem kājām.

Maskats arī atklāja, ka patiesībā nemaz nav cerējis tikt pie balvas, jo viņam šķitis, ka tā vairāk pienākoties kādam no abiem pārējiem pretendentiem - Andrim Dzenītim vai Jurim Karlsonam. «Visi balvai nominētie darbi bija ļoti spēcīgi, un man šķiet, ka pagājušais gads latviešu mūzikai vispār bija ļoti vērtīgs,» ir pārliecināts komponists.

Viņš gan neslēpj, ka skaņdarbs «Venēcijas rindas», kurā izmantotas piecu autoru dzejas rindas, pašam liekoties ļoti īpašs:

«Man ļoti patika pie šā darba strādāt, un, lasot Brodski, kura dzeja arī izmantota skaņdarbā, mani tiešām garīgi bagātināja.»

Nākamreiz šis Artura Maskata skaņdarbs pilnā apjomā būs dzirdams Gidona Krēmera rīkotajā festivālā Siguldas koncertzālē «Baltais flīģelis» jūlija sākumā un arī Hermaņa Brauna fonda rīkotajā festivālā «Summertime», kas risināsies augustā Jūrmalā.

Komponists arī atgādina, ka šis skaņdarbs veltīts dziedātājai Ingai Kalnai, kura esot komponistam lūgusi uzrakstīt kaut ko tieši viņas balsij.

«Nezinu nevienu citu dziedātāju, kura uzņemtos šo skaņdarbu nodziedāt un kura vispār varētu to izdarīt. Esmu ļoti pateicīgs Ingai par to, kā viņa šo skaņdarbu dzied, tādēļ patiesībā daļa balvas pienākas arī viņai. Acīmredzot mums balvu nāksies kaut kā sadalīt,» pauž Artūrs Maskats.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu