Koncerta apskats: Enrike Iglesiass Rīgā (210)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja 2006. gadā, kad Enrike Iglesiass viesojās Latvijā, izpildot dažas dziesmas jauno mūziķu konkursā "Jaunais vilnis" viņu vaigā skatīja tikai "izmeklēta" publika, tad šovakar dažiem gluži parastiem mirstīgajiem izdevās kopā ar Enriki uzkāpt pat uz lielās skatuves un kopīgi uzdziedāt.

Koncerta apskats: Enrike Iglesiass (Rīga, "Arēna Rīga" 27.04.2009.)

Izpildījums: 10/12 Baudījums: 10/12 Skaņa: 8/12 Saturs: 9/12

Protams, "Jaunā viļņa" uzstāšanās tolaik bija vairāk kā atrādīšanās, labi apmaksāta, tā dēvētā, konkursa "nagla", taču pēc pilnībā izpārdotiem solo koncertiem mūsu kaimiņvalstīs Tallinā un Viļnā, ar pilnu skatuves aprīkojumu un pavadošo sastāvu šovakar Rīgā Enrike Iglesiass bija izkonkurējis pat tradicionāli neizkonkurējamo hokeja izklaidi. Un liels bija mans pārsteigums, kad "Arēnā Rīga" sēdvietas bija aizpildītas līdz pašai augšai, nu gluži kā "Depeche Mode" koncertos. Organizatori FBI pēc koncerta paziņojuši, ka Enrikes šovu apmeklējuši 13 000 cilvēku.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Enrike Latvijā ieradās savas Eiropas turnejas "Greatest Hits Tour" ietvaros un koncertā vienu pēc otra izpildīja savus lielākos hitus, tostarp "Bailamos", "Escape", "Hero", "Do You Know? (The Ping Pong Song)", "Tired of Being Sorry" (oriģināli grupas "Ringside" dziesma) un daudzus citus.

Dziedātāju uz skatuves pavadīja vairāki pavadošie mūziķi - vairāki ģitāristi, perkusionists, basģitārists, taustiņinstrumentālists, ekspresīva fona dziedātāja, kuras skatuves tēls man vizuāli atgādināja "Spice Girls" dziedātāju Melāniju B un, protams, bundznieks, kurš atradās skaņu izolējošu plākšņu ielenkumā.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Skatuves malās tika izvietoti arī divi ekrāni uz kuriem tika projicēts galvenokārt pats Enrike, bet tie skatītāji, kas atradās no skatuves tālāk, varēja skatīt vaigā arī pārējos mūziķus. Aiz skatuves darbojās liels videoprojekciju ekrāns, iespaidīga gaismas prožektoru grēda ... viss kam šāda mēroga popmūzikas koncertos pienāktos būt.

Ja runājam par mūziku, tad šās turnejas panākumu atslēga, protams, ir lielāko hitu, jeb "Greatest Hits Tour" formāts un Enrikes arsenālā šādi hiti kopš 1999. gada starptautiskās debijas ar "Bailamos" ir sakrājušies gana daudz. Turklāt no lielās skatuves jau vairākus gadus ir pazudis Enrikes lielākais konkurents Rikijs Mārtins (Ricky Martin), līdz ar to neviens viņam nav traucējis sekmīgi darboties šajā latino pop nišā un iekarot arvien jaunus klausītājus. Turklāt Enrike apzinās savu harismu, savu popmūziķa, meiteņu un sieviešu mīluļa misiju un nemēģina izlikties par to, kas viņš nav (kā, piemēram Kristīna Agilera) un tas ir pa prātam arī tādiem mūzikas snobiem kā man.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Koncerta pamatdaļa pagāja atpazīstamu meldiju un ritmu karuselī, tā vidusdaļā Enrike uzaicināja uz skatuves kādu sešus gadus (kā mēs visi vēlāk noskaidrojām) laulātu pāri, piedāvāja alkoholiskus dzērienus, tērzēja un gala beigās, atskanot slavenajam Prinsa (Prince) grāvējam "Purple Rain", pat kopīgi uzdziedāja.

Pirmā stunda, publikai kājas stāvot un sitot plaukstas, izskanēja ar diviem 2007. gada plates "Insomniac" singliem - "Tired of Being Sorry" un "Do You Know? (The Ping Pong Song)", pēc atkārtotas iznākšanas izskanēja, šķiet, pats svaigākais Enrikes singls "Takin'' Back My Love", kas oriģinālā ieskaņots ar R&B zvaigzni Siaru (Ciara) un "Hero", kura laikā uz skatuves tika uzaicināta kāda 13 gadus jauna meitene no zāles. Tas tiešām bija sirsnīgi un jutekliski. Arī pats koncerts bija kvalitatīvs (ja pieveram acis uz nelielajām ausu monitoru problēmām), mākslinieka atdeve patiesa un ticama.

Viņš apsolīja atgriezties ...

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Koncertā izpildīto dziesmu saraksts:

"Can You Hear Me" "Love To See You Cry" "Rhythm Divine" "Bailamos" "Ring My Bells" "Don''t You Forget About Me" "Purple Rain" "Not In Love" "Be With You" "Tired Of Being Sorry" "Do You Know? (The Ping Pong Song)" "Takin'' Back My Love" "Hero" "Escape"

Komentāri (210)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu