Rokeri pie kluba Vecrīgā piekauj Latvijas hokeja izlases aizsarga Laviņa tēvu (172)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī uz svētdienu, 26.aprīli, Vecrīgā, pie kluba "Četri balti krekli", piekauts Latvijas hokeja izlases aizsarga Rodrigo Laviņa tēvs Elmārs Laviņš.

Miesas bojājumus viņam nodarījuši rokeri, kuri klubā izklaidējušies pēc oficiālās motosezonas atklāšanas.

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākā speciāliste Zane Bērziņa, saistībā ar notikumiem šajā naktī policijā sākti divi kriminālprocesi par miesas bojājumu nodarīšanu.

Sākotnēji rokeri kluba iekšienē piekāvuši kādu puisi, jo neesot varējuši "sadalīt galdiņu", savukārt otrs kriminālprocess ir par kautiņu ārpus kluba.

Kā pastāstīja E.Laviņš, kurš strādā par taksometra vadītāju tieši pie šī kluba, pie viņa ap plkst.3 pienākuši rokeri no Lietuvas un pieprasījuši viņus aizvest uz kādu viesnīcu Baznīcas ielā. Laviņš teicis, ka viņš savā "Chrysler Grand Voyager" var uzņemt tikai sešus pasažierus, taču šī piebilde rokerus nav apmierinājusi. Viens iesēdies blakus automašīnā un krievu valodā viņam teicis: "Kucēn, tu mūs vedīsi, te var iesēties pat 15 cilvēki." Kad Laviņš iebildis un izkāpis no automašīnas, viņš saņēmis spēcīgu sitienu pa degunu, bet pēc tam sekojis vēl stiprāks sitiens pa pakausi. Uz brīdi Laviņš zaudējis samaņu, taču drīz vien atguvies.

Klubā tajā vakarā spēlējusi grupa "Dakota", un tās mūziķi arī izsaukuši mediķus un policiju. Laviņš tika nogādāts slimnīcā, kur pēc pirmās medicīniskās palīdzības tika atlaists mājās. Šodien cietušais dosies veikt policijas nozīmēto ekspertīzi miesas bojājumu smaguma pakāpes noteikšanai.

Laviņš pēc šī incidenta jūtas ļoti slikti un pat nezina, kad varēs atkal strādāt jeb sēsties pie auto stūres. Viņš ir šokēts par šādu lietuviešu rokeru rīcību, kurus Latvija uzņēmusi tik pieklājīgi. Kopā ar lietuviešiem bijis arī Latvijas spēkavīrs Raivis Vidzis, taču viņš nav iesaistījies šajā incidentā.

Četru gadu laikā, kopš Laviņš naktīs mājup ved minētā kluba apmeklētājus un mūziķus, nekas tamlīdzīgs ar viņu neesot noticis.

Papildināts Spēkavīrs Raivis Vidzis sacīja, ka lietuviešu rokeri nav viņa draugi. "Tas, ka kāds pasveicina, nenozīmē, ka ir draugs," sacīja spēkavīrs. Viņš šo incidentu pat neesot redzējis, tādēļ atsevišķos medijos izplatītie pārmetumi par neiejaukšanos esot lieki.

Komentāri (172)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu