Tata Motors izsaka piedāvājumu Saab iegādei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas lielākā autobūves kompānija «Tata Motors Ltd.» izteikusi piedāvājumu 350 miljonu dolāru (186,5 miljonu latu) apmērā, lai iegādātos bankrotējušo Zviedrijas autoražotāju «Saab Automobile», otrdien vēsta laikraksts «Financial Express», atsaucoties uz situāciju labi pārzinošiem informācijas avotiem.

«»Tata Motors« veikusi pārrunas ar »Saab« un privātajiem investoriem par iespējām struktūrvienībai »Jaguar Land Rover« īstenot šo iegādes darījumu,» norāda laikraksts.

Indijas autoražotājs komentārus šajā jautājumā pagaidām nesniedz.

Tikmēr «Saab» amatpersonas pagājušajā mēnesī paziņoja, ka vismaz četras kompānijas izteikušas sākotnējus iegādes piedāvājumus, lielākajai daļai no tām neesot no Zviedrijas.

Kā ziņots, «Saab Automobile» decembrī tiesā iesniedza bankrota pieteikumu, tādējādi izbeidzot divus gadus ilgušos pūliņus glābt vēsturisko autoražotāju.

Kompānija pavēstīja, ka pārdošanai tiks nodoti visi «Saab» aktīvi.

Tajā pat laikā «Tata Motors», visticamāk, sagaida sīva konkurence no Ķīnas uzņēmuma «Youngman», kas jau ilgstoši centies iegādāties «Saab» un, kā vēsta mediji, izteicis piedāvājumu aptuveni 300 miljonu dolāru apmērā.

Tāpat informācija liecina, ka piedāvājumu «Saab» iegādei izteicis arī Indijas autobūves uzņēmums «Mahindra & Mahindra».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu