Pagājušajā nedēļā traumas guvuši vairāk nekā 20 bērnu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/kotiki

Pagājušā nedēļa Latvijā izcēlusies ar augstu bērnu traumatisma līmeni - nedēļas laikā dažādas traumas guvuši vairāk nekā 20 bērni, kuri ar ātro palīdzību nogādāti slimnīcā, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Vija Grigale.

Viņa atgādināja gan par gadījumu, kad Bērzes upē pēc vizināšanās uz ledus gabala iekrita 12 gadus vecs zēns. Vairāki pusaudži guvuši traumas, krītot no zirga vai slēpēm.

Savukārt trīs gadus veca meitenīte neskaidros apstākļos nocirtusi sev pirkstu. Mediķi viņu nogādājuši Mikroķirurģijas centrā, kur speciālisti centīsies nocirsto pirkstu piešūt atpakaļ.

Mediķiem atkal nācies sniegt palīdzību arī mazuļiem, kas applaucējušies ar karstu ūdeni vai tēju. Vēl kāds mazulis nokritis pa kāpnēm vai sasitis galvu, lēkājot pa gultu.

Jau vēstīts, ka, pēc Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ārsta Aigara Pētersona teiktā, bērnu traumatisms Latvijā pēdējā gada laikā ir dramatiski pieaudzis.

Situācija krasi pasliktinājusies tieši 2011.gadā. Ja 2009. un 2010.gadā pēc palīdzības saistībā ar dažādām traumām BKUS ārstējās 16 tūkstoši bērnu, tad pērn šis skaitlis pārsniedzis 19 tūkstošus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu