Sprādzienā munīcijas noliktavā Kongo 146 bojāgājušie (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kongo Republikas galvaspilsētā Brazavilā svētdien notikušajās eksplozijās munīcijas noliktavā ir gājuši bojā 146 cilvēki un ievainoti vairāki simti, pirmdien paziņoja valdība.

Kāds Francijas diplomāts Brazavilā svētdien bija paziņojis, ka šajos sprādzienos gājuši bojā vismaz 150 cilvēku, un daži mediji bija ziņojuši pat par aptuveni 200 bojāgājušajiem.

Munīcijas noliktava atrodas Mpilas kazarmās pilsētas austrumos. Sprādzieni ir sagrāvuši vairākas ēkas Brazavilā, tostarp katoļu baznīcu šo kazarmu tuvumā, bet citām ēkām ir izsisti logi un durvis un norauti jumti.

Kongo Republikas valdība pirmdienas rītā ārkārtas sēdē aicināja starptautiskās organizācijas palīdzēt sprādzienu upuriem. Valsts prezidents Denī Sasu Ngeso izsludināja komandanta stundu Brazavilā un izveidoja aizliegto zonu ap katastrofas rajonu.

Valdība paziņoja, ka sprādzienus izraisīja ugunsgrēks, kurš izcēlies, visticamāk, īssavienojuma dēļ.

Sprādzieni bija tik stipri, ka izsita logus pat Kongo upes otrā krastā esošajā Kongo Demokrātiskās Republikas galvaspilsētā Kinšasā.

Starp bojāgājušajiem bija vismaz seši ķīniešu strādnieki, kas bija nodarbināti Ķīnas būvfirmā «Beijing Construction Engineering Group». Sprādzienu brīdī netālu no munīcijas noliktavas strādāja apmēram 140 šīs firmas strādnieku.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu