"Forum Cinemas" peļņa pērn - Ls 1,99 miljoni (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Filmu izplatīšanas un izrādīšanas kompānijas SIA "Forum Cinemas" peļņa pagājušajā gadā bija 1 996 943 lati, kas ir par 2,3% mazāk nekā gadu iepriekš, kad uzņēmuma peļņa bija 2 043 965 lati, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" dati.

"Forum Cinemas" apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 8 944 564 latus, kas ir par 8,9% vairāk nekā 2007.gadā, kad uzņēmums strādāja ar 8 210 442 latu apgrozījumu.

Uzņēmuma direktors Atis Amoliņš aizvadīto gadu finanšu jomā vērtē pozitīvi. Viņaprāt, 2008.gads bija pēdējais labais.

Amoliņš sacīja, ka peļņa pagājušajā gadā samazinājusies, jo lieli līdzekļi ieguldīti dažādos projektos. "Pagājušajā gadā mēs skatītājiem sākām piedāvāt digitālo trīsdimensiju kino, kas nav lēts prieks," uzsvēra uzņēmuma direktors.

Runājot par nākotnes plāniem, Amoliņš sacīja: "Mēs bijām numur viens tirgū, un tā arī mēs domājam palikt numur viens tirgū."

SIA "Forum Cinemas" ir lielākais filmu izplatītājs un izrādītājs Latvijā, pārstāvot sešas filmu izplatīšanas kompānijas - "20th Century Fox International", "Sony Pictures Releasing International", "Warner Bros. Pictures International", "Universal Pictures International", "Paramount Pictures International" un "Walt Disney Studios Motion Pictures". Tāpat "Forum Cinemas" ir daudzzāļu kinoteātra "Parex Plaza" operators.

2003.gadā oktobrī Rīgā, "Stockmann" tirdzniecības centrā, "Forum Cinemas" atvēra pirmo daudzzāļu kinoteātri Latvijā "Coca Cola Plaza", kas pērn novembrī, sākot ilgtermiņa sadarbību ar "Parex banku", nomainīja nosaukumu uz "Parex Plaza". Kinoteātra atvēršanas dienā kinoteātrī notika astoņu jaunu filmu pirmizrādes, kā arī tika demonstrētas jau uz Rīgas ekrāniem esošas filmas.

"Forum Cinemas" ir dibināts pirms 15 gadiem un tagad ir Somijas uzņēmuma "Finnkino" meitas uzņēmums Latvijā. Līdz 2006.gada 21.martam "Forum Cinemas" bija pazīstams kā SIA "Baltic Cinema", liecina uzņēmuma mājaslapā publicētā informācija.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu