Vai izmēram ir nozīme? Skaitām centimetrus! (238)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīrietim ir svarīgs ik centimetrs, jo runa ir par viņa lepnumu un vājo punktu vienlaikus. Tev nevajag nemaz tik daudz, lai “nogalinātu” to... Mīļās meitenes, lai cik mēs būtu smalkjūtīgas, pieklājīgas un tolerantas, izrādās, izmēram ir liela nozīme!

No maziņā līdz dzelzs pīķim Stāsta Laura (29 gadi): “Izmēram ir nozīme! Mans arguments ir divi absolūti pretēji un ļoti personīgi precedenti. Pirmais – mazais draudziņš. Puisis bija vienkārši perfekts! Aplidoja, kā reti kurš to māk. Pietika ar vienu randiņu, lai es degtu nepacietībā, gaidot, kad saplūdīsim mežonīgā kaislē visas nakts garumā. Nākamajā randiņā mums abiem burtiski uz pieres bija rakstīts, ko tieši gribam darīt visvairāk. Bez garām runām devāmies taisnā ceļā uz viesnīcu. Kaislīgie skūpsti liftā lika man trīsēt iekārē. Numuriņā krēslu kliedēja vien ielu laternas, un mēs kā neprātīgi rāvām nost traucējošos apģērba gabalus. Un tad – johaidī! Viņš bija manī, bet es to tikai knapi nojautu. Maziņš, tieviņš un tāds kā bez kārtīga stingruma – nu, gluži kā pastāvējis marinēts gurķīts... Tāds “aplauziens”! Pirmo reizi sapratu, ka izmēram tomēr ir nozīme. Un, starp citu, arī mana izfantazētā mežonīgā mīlēšanās līdz rītausmai ilga labi, ja minūtes divpadsmit, tempā “fiksi-fiksi-fiksi”... Un – ir (viņam, protams)! Nakts melnumu vien pāršķēla pašapzinīguma caurdvests jautājums apgalvojuma tonalitātē: “Tev bija labi?” Hm... Otro pieredzi varētu nosaukt – kas par daudz, tas par skādi! Naktsklubā iepazinos ar meksikāni. Cauru nakti nodejojām, norunājām un pēcāk turpinājām komunicēt pa e-pastu, jo puisis tobrīd apceļoja Eiropu. Katrā vēstulē lasīju, cik ļoti esmu iekritusi viņam sirdī un nespēju aizmirst viņa hipnotizējoši melnās latīņamerikāņa acis un liegos, bet ļoti rosinošos glāstus dejojot. Pēc gada mačo atkal bija Rīgā. Šoreiz mums abiem bija skaidrs, ko darīsim vakarā. Pirmais šoks pārņēma, kad smukulis noģērbās – tas bija piena šokolādes krāsā un patiešām iespaidīga izmēra kā garumā, tā apkārtmērā, turklāt nesatricināmi saslējies pret debesīm kā dzelzs pīķis. Nekad neesmu iebildusi “draudziņu” samīļot ar lūpām, bet – ak dievs! – tā jau visas mandeles var izbakstīt! Orālais sekss beidzās, kad es sāku aizdomīgi rīstīties – dažas lietas nepadodas mūsu kontrolei... Bet trakākais izrādījās vēl tikai priekšā... Viņš bija manī līdz pusei, un jau tas šķita par daudz. Mēs mēģinājām gan no priekšas, gan aizmugures, no augšas un apakšas, guļus un stāvus – šoreiz tas tiešām turpinājās visu nakti, un es nemitīgi balansēju uz baudas un sāpju robežas. Pret rīta gaismu viņš beidzot beidza! Vēl nekad nebiju jutusies tik atvieglota par šo faktu. Visu nākamo dienu mocījos ar velkošiem krampjiem vēdera lejasdaļā. Kopš tās reizes esmu ieguvusi nesatricināmu pārliecību – dažās lietās zelta vidusceļš (lasi – vidusmērs) ir patīkamākais risinājums!”

Tu un viņa “lepnums” TAM ir nozīme! Jau sarunas sākumā uzreiz uzsver dakteris Artūrs Vāvere. Tikai vienā situācijā tam var būt lielāka loma, citā gadījumā – gandrīz nekāda. Tas vairāk atkarīgs no tavas dzīves pieredzes un no tā, ko vēlies... Piemēram, gadījumā, ja sievietei ar vienu vīrieti nav paveicies psiholoģiskajā saderībā un kopdzīvē, otrs bijis alkoholiķis un šobrīd viņa ir viena un meklē partneri, tad locekļa izmēram šajā gadījumā nebūs nozīmes. Sievietei daudz svarīgāk ir satikt otru cilvēku, ar kuru varētu justies psiholoģiski labi un veidot ģimeni. Protams, vēlāk, kad sākas regulāra seksuālā dzīve, tad nozīme parādās. Var būt mazs vai liels loceklis, bet, ja ir ātra sēklas noplūde un sieviete neko seksa laikā nesajūt, tad viņai tas liksies daudz briesmīgāk nekā mazs loceklis. Pēc ārsta domām, ja vīrietis māk sievieti apmierināt, viņš var būt arī impotents un sieviete pie viņa turēsies. Bet, ja vīrietis nemāk, bet domā tikai par to, kā pašam labi, sieviete no viņa aizbēgs ātri vien. Jo varbūt vīrietis ar mazu locekli spēj ne tikai “ilgāk turēt”, bet viņa fantāzija darbojas pareizajā frekvencē, un viņš ir spējīgs arī citādi apmierināt sievieti. Tajā pašā laikā vīrietis ar lielu “lepnumu”, izrādās, neko nemāk, turklāt ar seksu nodarbojas ātri un tumsā zem segas, un sievietei ar šo milzeni var kļūt vienkārši garlaicīgi, un viņa meklēs ko citu.

Kas mūs kaitina vairāk par “maziņo”? Izrādās, mūs, sievietes, daudz vairāk par maziem locekļiem kaitina ātra sēklas noplūde. Zināmu nepatiku var radīt “lepnuma” vizuālais izskats (dažkārt tiek veikta daļēja apgraizīšana, un miera stāvoklī loceklis ne vienmēr izskatās estētiski). Pavisam noteikti mūs kaitina, ja viņš nepievērš vajadzīgo uzmanību higiēnai... Vēl – iespējams, viņš dara kaut ko dīvainu savas nezināšanas dēļ, bet tev nepietiek drosmes pateikt atklāti. Piemēram, kāda sieviete sūdzējusies, ka vīrietis viņai tur visu laiku kasa, bet pati smejas, ka viņai taču nekas neniezot. Vīrietim savukārt liekas, ka viņš stimulē. Tādā situācijā sievietei jau no vienas šādas darbības gribēsies izvairīties no kontakta... Vīrieši pēc tam vaino daiļo dzimumu, ka seksa nav ­– tad viņai sāp galva, tad menstruācijas, ­taču neaizdomājas, ka seksā viņa negūst baudu, tādēļ izvairās no fiziska kontakta. Dažkārt vairāk par mazu locekli sievietēm nepatīk resns loceklis, kas mīlēšanās laikā var radīt pat sāpes. Visbeidzot – izrādās, daudz vairāk mūs kaitina, ja vīrietis izturas pret mums slikti ikdienā.

Kāpēc sievietes bēg no “mazajiem”? Kad sieviete ierauga daudz mazāku locekli nekā iepriekšējiem partneriem, vispirms nostrādā psiholoģiskais aspekts – zemapziņa signalizē, ka šoreiz tik labi seksā nebūs. Bet, ja vīrietis ar to mazo var sagādāt lielāku baudu nekā tas otrs ar to lielo, tad sieviete nonāks pie secinājuma, ka izmēram nav nozīmes. Ārsts apstiprina, ka sievietes fiziski jūt, ir vai nav “pildījuma” sajūtas. Ne velti sievietes vairāk izvēlas druknākus vibratorus nekā tievus un garus... Protams, katrai sievietei nepieciešams kas cits, bet, pēc ārsta domām, “īstais” var neizrādīties ne tievs un garš, ne mazs un resns. Sievietēm patīk zelta vidusceļš!

Ne vienmēr vaina mazajos Interesanti, ka pat vidēja izmēra loceklis tev var “nesniegt” tās sajūtas, ko tu gaidi seksa laikā. Jo ne tikai vīrietis “vainīgs”, liela nozīme ir arī tavam maksts izmēram. Lai gan daži vīrieši atzīst, ka sieviete pēc dzemdībām mainās arī tur, tas ne vienmēr atbilst patiesībai. Liela nozīme ir tam, kā risinājušās dzemdības. To var noteikt dažādi faktori – var būt maksts plīsumi, komplikācijas, ātras dzemdības, vieglākas, smagākas, bērns var būt lielāks, mazāks. Bet tikpat labi sieviete var būt nedzemdējusi, bet ģenētiski viņai ir liela maksts. Piemēram, ja sievietei ir vidēja izmēra maksts un vīrietim vidējs loceklis, seksā, visticamāk, abiem būs labi. Ir zināmi gadījumi, kad seksā “neklapē”. Uzskata, ka galīgi nesapasē tad, ja ir liela maksts un mazs loceklis. Otrs variants – maksts ir maza, bet pretī ir liels un resns loceklis. Un gluži pretējs piemērs – tev ir maza maksts, un viņam mazs loceklis. Iespējama seksuāla saderība. Nav noslēpums, ka starp dažiem cilvēkiem ir absolūta seksuāla saderība. Seksā to var uzskatīt par otru pusīti. Diemžēl biežāk tādās situācijās viņiem neklapē kaut kur citur, piemēram, sadzīvē. Un otrādi – tiem, kam ir laba sadzīve, dažkārt sekss ir galīgi slikts. Meklējot vidusceļu, jāmāk pielāgoties. Bet var jau arī visu mūžu meklēt ideālus... Arī šajā frontē!

Viņš un viņa “lepnums” To, ka vīriešiem mēdz būt kompleksi, pierāda prakse, jo daudzi vēlas palielināt “draudziņu”, lai tas kļūtu par “draugu”. Vienai daļai vīriešu, kas to vēlas, ir sajūta – jo lielāks, jo varenāks un spējīgāks... Piemēram, kāds vīrietis atzinis – kad viņa “draudziņš” sasniegšot 16 cm garumu, viņam būšot partnere. “Nu, tās ir muļķības!” uzsver ārsts, piebilstot, ka, protams, palielināšana var radīt pacēlumu un, ja vīrietis jūtas par sevi pārliecināts, viņš būs drošāks arī seksā. Vairumā gadījumu palielināšanu izvēlas vīrieši, kas nespēj, viņuprāt, ideāli apmierināt sievieti ar savu “draudziņu”. Piemēram, viena situācija – vīrietim ar sievu pirms dzemdībām intīmajās attiecībās viss bija normāli, bet pēc dzemdībām viņi vairs nejūtas tā, kā agrāk. Vīrietis pieliek klāt savu fantāziju, bet ar to nav gana... Otra situācija – pāris intīmpreču veikalā nopērk vibratoru, bet lielāku nekā vīrieša “īstais”. Vīrietis jūt, ka draudzenei ar jauno spēļmantiņu ir patīkamākas sajūtas, un puisis nu ir satraukts. Dakteris Artūrs Vāvere saka: “Atkal jautājums – vai izmēram ir nozīme? Laikam, jā!”

Kāpēc viņi kompleksē? Nu, mīļās... Ja jau mūsu attieksme pret mazajiem ir tāda, kāda tā ir, mēs vēl jautājam? Vīriešu pasaulē spēles noteikumi ir vēl nežēlīgāki. Vienai daļai vīriešu kompleksi radušies jau pusaudžu gados, kad viņi gājuši uz sporta nodarbībām, dušās un redzējuši cits citu – vienam bijis lielāks, citam – mazāks. Interesanti, ka vīriešiem pret citiem “mazajiem” esot tāda kā pārākuma sajūta, attieksme vairāk vai mazāk ir nievājoša. Pusaudžu vidū var dzirdēt: “Tas ar mazo knābīti...” Tas arī rada psiholoģiskus faktorus, kas mazina puišu pašvērtējumu. Par “lielajiem” vīrieši nievājoši neizsakās... Ja skatāmies vēsturiski, TAS vienmēr bijis spēka, varenības un auglības simbols. Liela izmēra loceklis rada respektu. Pat filmās redzam, ka pirtī sēž vīrieši. Ienāk tāds galīgi nekāds vīrietis, tieviņš, bez “uzkačātiem” muskuļiem, bet ar lielu locekli... Un pārējiem “acis kvadrātā”! Nākamā stadija, kur izaugt kompleksiem kā sēnēm pēc lietus, ir, sākoties seksuālajai pieredzei. Līdz tam vīrietis varbūt izmēram nekad nav pievērsis uzmanību, bet nonāk līdz seksuālajās attiecībām, un tur kaut kas nav īsti tā, kā gribētos. Ja vēl draudzene izdara “lāča pakalpjumu”, atklājot, ka citiem pirms viņa bijis lielāks un viņa guvusi daudz lielāku baudu, tad tas viņu “nogalina”. Dakteris Artūrs Vāvere norāda, ka vārds ir spēcīgs ierocis – tas “nogalina” ne tikai attiecībā par izmēru, bet arī, piemēram, par sēklas noplūdi. Sieviete izdveš: “Atkal tu beidzi tik ātri”, bet vīrietim tas iesēžas zemapziņā un rada psiholoģisko barjeru. Nākamajā reizē viņš jau baidīsies, pirms vispār kaut ko sāks... Dažkārt vīrieši saka – man jau tāds vidējs vai pat mazs, lai gan šis nebūt nav īstais raksturojums, jo sievietei liekas, ka viss ir OK. Un tādos brīžos šķiet, ka vīrietis vēlas, lai tiktu paslavēts: “Nē, nē, tev ir tik liels, skaists un varens!” Bet tas nozīmē, ka vīrietim dzīvē noteikti bijusi situācija, kad viņš to piefiksējis vai kāda sieviete pateikusi ko nievājošu. Tas sēž viņa galvā, un viņš netiek no tā vaļā. Nepietiks ar to, ka pateiksi viņam – tev ir normāls un liels. Tajā brīdī varbūt viņš jutīsies gandarīts, bet iekšējas pārliecības viņam, visdrīzāk, nebūs. Ar mūsu stipro dzimumu viss ir vienkārši – sieviete var simts reižu pateikt labu par viņa “lepnumu”, bet pateiksi vienreiz ko sliktu, un gandrīz kā ar dzēšgumiju nodzēsīsies simts labie teikumi. Atceries – ikviena seksa laikā negatīvi pateikta vārsma vai viņa “lepnuma” virzienā izdvesta piezīme (it īpaši par lielumu, erekciju, sēklas noplūdi) noteikti tiks piefiksēta, un nākamajā reizē vīrietim var rasties trauskmes sajūta un bailes. Viņš sāk sevi kontrolēt, un atkal nekas nesanāk. “Pacelt” vīrieti ir ļoti grūti. Tikai ar laiku, iejūtību, mīlestību viņam var izsviest no galvas kompleksus. Vīrieši ir dažādi. Atnāk puisis pie ārsta un saka, ka viņu draudzene atsūtījusi. Viņš nezina, vai vajag palielināt locekli, bet draudzene ieteikusi. Viņš uztver to viegli, kamēr cits vīrietis sāktu bļaut un iekristu kompleksu okeānā. Tādam uzdāvināt dzimšanas dienā locekļa “palielinātāju” būtu tas pats, kas viņam uzdāvināt zārku.

Vienam – mazs, otram – liels To, kāpēc viens var lepoties, bet otrs kautrējas, ietekmē daudzi faktori. Vispirms tas var būt ģenētiskais aspekts, apkārtējo faktoru ietekme. Nevar zināt, kā nākamās paaudzes ietekmēs hormonālā kontracepcija, bet jau tagad parādās ziņas, ka, mammām, lietojot hormonālo kontracepciju, zēni dzimst ar maziem, neattīstītiem dzimumlocekļiem. Bet pierādījumu tam nav. Dzimumlocekļu izmērus ļoti ietekmē akcelerācija – šobrīd jaunieši ir gari, bet organisms locekli neuzsver kā īpaši nozīmīgu un tam “atņem”. Līdzībās runājot, – kad vīrietis nodarbojas ar fizisko slodzi, loceklis no tā nekļūst lielāks. Arī uzturs var ietekmēt izmērus. Novērots, ka veģetāriešiem viss var būt mazāks. Izmēru nosaka arī tas, cik zēns bijis aktīvs pubertātes vecumā. Tā pati masturbācija 14 –16 gadu vecumā var veicināt izmēru “palielinājumu”, jo loceklis tiek trenēts, audi tiek iestiepti, rodas jaunas šūnas un tas kļūst lielāks. Taču katrā individuālā gadījumā faktori, kas ietekmē vīrieša “lepnumu”, tomēr ir ļoti dažādi.

Ja tavam vīrietim ir mazs, bet tu viņu mīli...

Apsveicam – tava vīrieša “draudziņa” izmērs tev nav svarīgs... Dažas ierosmes, lai seksā sasniegtu pēc iespējas lielāku pilnību. · Pozas. Ja ir mazs loceklis, jāizvēlas tādas pozas, lai būtu pēc iespējas lielāks kontakts starp partneriem un lai abu partneru iegurņi saskartos visciešāk (piemēram, tā pati misionāru poza). Vai zināji, ka daudzās citās pozās neatkarīgi no locekļa lieluma, tas netiek ievadīts pilnībā? Vienmēr kādi divi centimetri paliek “ārpusē”. Tāpēc, ja vīrietim ir mazs loceklis, būtu vēlams ļoti ciešs kontakts, lai “draudziņš” tiktu izmantots pilnībā. · Masāža. Vīrietim “dārgumu” var palielināt arī ar masāžas palīdzību, ko vīrietis veic sev pats. Bet prakse ir pierādījusi – ja uz konsultāciju atnāk vīrietis kopā ar sievieti, domājot, ka masāžu turpmāk vīrietim veiks tieši sieviete, rezultāta nav. Jo... parasti šī masāža beidzoties ar seksu! Arī kāds labums, vai ne? Bet izmērs no tā nemainīsies. Vai vispār vajag? · Palīgierīces. Intīmpreču veikalā var nopirkt uzmavu, kas padarīs locekli garāku un resnāku. Tās maksā Ls 4–10. Savukārt erekcijas gredzeni traucē asins atplūdi no locekļa un erekcijas stāvoklī locekli padara resnāku. Ja pāris ir pietiekami atklāts, ieteicams eksperimentēt, kaut gan ir cilvēki, kas baidās pat lubrikantus lietot. · “Palielinātājs”. Iespējams iegādāties ekstenderu (maksā Ls 150), ar kuru var palielināt locekli pat par diviem trim centimetriem. Vienīgi vīrietim tas jānēsā astoņas stundas dienā, turklāt pusgadu. Un, jo vairāk seksa būs, jo labāks rezultāts. Daudzi vīrieši, izmantojot šo iespēju, jo tas palielina viņa pašvērtējumu. Palielina arī TO.

Mazliet par palielināšanu

Interesanti, ka par dzimumlocekļu palielināšanu runā jau desmit gadu – kopš 1999. gada, bet vīrieši ar “draudziņiem” zem 10 cm pie ārsta neejot. Dakteris Artūrs Vāvere skaidro, ka vīrietis jau kopš pubertātes piefiksējis, ka viņam ir maziņš un ar to ir samierinājies, varbūt viņam pat nav seksa un šajā sfērā viņš sevi norakstījis, kaunas un mainīt neko īpaši negrib. Ekstenderi mēdz būt dažādi, un tie paredzēti dzimumlocekļa saites nospriegošanai un izstiepšanai. Loceklis miera stāvoklī ar šīs ierīces palīdzību ir it kā visu laiku nedaudz iestiepts, tādējādi tiek stimulēts šūnu dalīšanās process. Tā darbība balstās uz pastāvīgu dzimumlocekļa saišu nospriegojumu – stiepšanu, kā rezultātā veidojas jaunas šūnas un dzimumlocekļa saites pagarinās – tātad dzimumloceklis kļūst garāks. Izrādās, jebkuram “draudziņam” ir iekšēja potence spēt palielināties par diviem trim centimetriem garumā. Ārsts apgalvo, ka vīrietis pie aparāta pierod un to nejūt, nedrīkst būt diskomforts, to nēsājot. Pēc tam “draudziņš” arī miera stāvoklī būs lielāks un, ejot uz tām pašām dušām, vīrietis jutīsies pārāks un drošāks nekā iepriekš. Ir vīrieši, kas slēpj un negrib atklāt partnerei, ka kaut ko dara lietas labā, bet vairumā gadījumu pāri to tomēr izrunā. Efektu var saglabāt visu mūžu ar regulāru slodzi (šajā gadījumā ar erekciju). Ja gribas vēl lielāku efektu, pēc laika šo ierīci var nēsāt atkal, taču, ja sākumā var panākt pat trīs centimetru palielinājumu, tad vēlāk pieaugums vairs nav tik efektīvs (var pieaugt tikai viens centimetrs). Palielināšanu var saplānot visas dzīves garumā... Pārsvarā gadījumu locekli vēlas palielināt tie, kam “draudziņi” ir 12–15 cm, bet ir arī tādi, kas 16 cm garu “draudziņu” palielina. Nu kāpēc ne, ja var?! Un beigās vēl viens stāstiņš – gandrīz vai ankdote no dzīves. Vīrietim ir 75 gadi, erekcijas traucējumi, seksa nav, bet viņš vēlas lielāku locekli. Vilciens ir aizgājis, un vīrietis jūt, ka nākamais vairs nepienāks, bet tomēr viņš vēlas piepildīt sapni šajā dzīvē. Nu, ko – mīļās, tādi ir mūsu vīrieši. Viņi ar to grib lepoties, pat ja neviens neredz...

Konsultēja: “Vīriešu veselības institūta” seksologs-seksopatalogs Artūrs Vāvere

Komentāri (238)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu