«Vērsis un Venēra» galerijā «Antonija»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Galerija "Antonija"

Klasiskās mākslas galerija «Antonija» par godu Starptautiskajai sieviešu dienai rīko 22. vecmeistaru un mūsdienu mākslinieku mākslas darbu izstādi «Vērsis un Venēra», ko varēs aplūkot galerijas telpās no 8.marta, informē galerijas pārstāvji.

Tuvojoties Starptautiskajai sieviešu dienai, galerija «Antonija» ir sarūpējusi vērienīgu izstādi, kurā jaušamas gan sievišķā, gan vīrišķā mijiedarbība, jo kā dabā, tā mākslā vienam bez otra ir grūti pastāvēt.

Nosaukums šai izstādei ir aizgūts no Andreja Ameļkociča tāda paša nosaukuma gleznas «Vērsis un Venēra». Izstādes ekspozīcijā tiek piedāvātas vairāk nekā simts mākslinieku 200 gleznas un grafikas, kā arī tēlniecība, porcelāns, antīkās mēbeles, interjera priekšmeti un citi mākslas darbi.

Kārlis Brencēns. "Meitene ar kaķi"
Kārlis Brencēns. "Meitene ar kaķi" Foto: Publicitātes foto / Galerija "Antonija"

Vīrišķo pusi pārstāvēs S. Vidbergs ar «Ostas krodziņu», A. Annuss ar gleznu «Zēns un zivs», V. Kalvāns ar «Smēdi», O. Pladers, A. Zviedris, S. Kreics un B. Celmiņš ar jūrai un jūrnieku tematikai veltītām gleznām, I. Henrihsons ar darbu «Nokritušais», I. Blumbergs ar pārliecinošu grafiku, kā arī daudzi citi.

Neiztiks arī bez ziediem: tie būs skatāmi J. Cielava, A. Artuma, V. Eglīša, F. Milta, J. Oša, J. Spriņģa, L. Mūrnieka, M. Muižules, A. Melderes, B. Delles, H. Siliņa, Ē. Gulbes un vēl citu autoru gleznās.

Tāpat skatītājus priecēs ainavas un klusās dabas, ko radījuši tādi ievērību guvuši mākslinieki kā A. Bromults, L. Svemps, K. Visockis, J. Viļumainis, K. Ubāns, J. Pauļuks, R. Pinnis, E. Vinters, A. Naumovs, A. Zariņa, A. Akopjans un citi.

Ekspozīcijā būs skatāma arī ļoti laba tēlniecība. Kā vienu no pirmajiem varētu minēt vienu no latviešu profesionālās tēlniecības pamatlicējiem Burkardu Dzeni, kas savulaik mācījies Parīzē no impresionisma pamatlicēja tēlniecībā Ogista Rodēna, ar darbu «Meitene», kas ilustrēts 1926. gadā. Skatītājus priecēs arī sava laika izcilās tēlnieces Aleksandras Briedes ģipša darbs.

Izstāde būs ļoti daudzveidīga un ar to sagādās prieku daudziem mākslas cienītājiem.

Galerijā «Antonija» izstāde būs apskatāma no 8. līdz 31. martam, kas noslēgsies ar izstādes darbu izsoli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu