Pink Floyd iesūdz tiesā ierakstu kompāniju EMI (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Leģendārās britu grupas "Pink Floyd" dalībnieki iesūdzējuši tiesā savu ierakstu kompāniju EMI, apsūdzot to nepietiekamas autoratlīdzības izmaksāšanā.

Pēc mūziķu domām, ierakstu kompānija, nepareizi aprēķinājusi summu, kas pienākas grupas "Pink Ployd" dalībniekiem par viņu disku realizāciju. Pagaidām nav zināms, cik lielu kompensāciju vēlas piedzīt grupa. Kompānijas pārstāvji nav snieguši nekādus komentārus par ierosināto lietu.

Psihedēliskā roka grupa, kas izveidojās 1965.gadā, parakstīja līgumu ar EMI 1967.gadā un kopš tā laika no ierakstu pārdošanas guvusi milzīgu peļņu, ko pēdējos 25 gados pārsnieguši vienīgi "Bītli".

Šobrīd trīs grupas bijušie dalībnieki - basģitārists un vokālists Rodžers Voterss, bundzinieks Niks Meisons, kā arī ģitārists un vokālists Deivids Gilmors - nodarbojas ar solokarjeru. Divi pārējie oriģinālā sastāva dalībnieki Sids Barets un Ričards Raits ir miruši.

Pēdējos gados ierakstu kompānijas EMI attiecības ar mūziķiem ir kļuvušas problemātiskas. Pēc vadības maiņas savus līgumus lauzis bijušais bītls Pols Makartnijs un britu grupa "Radiohead". Šā gada aprīļa sākumā kompāniju iesūdzējis grupas "Simply Red" solists Miks Haknels, pieprasot kompensāciju par viņa grupas hitu izlasi neveiksmīgo izplatīšanu un tirdzniecību. Kā apgalvo dziedātājs, EMI uzdāvinājusi 50 000 diska kopiju uzņēmumam "Entertainment UK Ltd".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu