Stikla mēbeles (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stikls ir materiāls, kas telpu padara gaišāku, vieglāku un piešķir tai neatkārtojamu dizainu. Tieši tāpēc mūsu sadzīvē arvien lielāku vietu ieņem tieši stikla mēbeles.

Daudzas mūsdienīgas interjera dizaina studijas akcentu liek tieši uz šo materiālu. Stikls tiek izmantots telpu un mēbeļu apdarē. No tā darina galda virsmas, plauktus, to izmanto kupejskapju durvīs, mēbelēs u.c.

Izturība un apstrāde

Dizaineri uzsver, ka faktiski stikla iespējām nav robežu. Kombinācijas ar metālu, koku un pinumiem faktiski nevienu vairs īpaši nepārsteidz. Netradicionālākas ir stikla kombinācijas ar ādu, piemēram, dažādos dekoros.

Ilgu laiku mēs uzskatījām, ka stikls ir trausls materiāls, taču tam piemīt samērā augstas pretestības spējas. Vidēji viens kvadrātmetrs 15 mm bieza stikla spēj izturēt aptuveni 100 kg svara. Līdz ar to nav īpaša pamata bažām, ka galds zem trauka svara pēkšņi sabirs sīkās drumslās.

Dizaineri piebilst, ka interjerā izmantojamais materiāls tiek pakļauts speciālai apstrādei. Tā rezultātā top rūdītais stikls un triplekss, ko iespējams izmantot dažādās variācijās.

Un vēl stiklu dažkārt arī dekorē, piešķirot tam matētu efektu, veidojot stikla malu figurālo apdari (facetēšana) un apsmidzinot ar smilšu strūklu. Šādi apstrādātu stiklu izmanto istabu un mēbeļu durvīm un citur.

Mūsdienās stikls ir viens no aktuālākajiem materiāliem. No tā darināta caurspīdīga konstrukcija spēj izdaiļot jebkuru interjeru - vai tā ir klasika, baroks, modernisms, minimālisms vai haiteks.

Virtuvei, priekšnamam, guļamistabai

Dizaineri ir izstrādājuši dažādus mēbeļu modeļus, kas pilnībā darināti no stikla. Šie izstrādājumi ir caurspīdīgi un vislabāk izskatās, novietoti telpas centrā. No stikla tiek ražoti viesistabu galdi, žurnālgaldiņi, paliktņi, kur novietot televizoru vai atskaņošanas aparatūru.

Stiklam atradīsies vieta arī minimālisma stilā iekārtotā virtuvē. Metāls savienojumā ar stiklu virtuves mēbelēs ir īsti mūsdienīgs risinājums.

Iespēju ir daudz. Galvenais - visam pieiet radoši, un gadiem zināmais materiāls pavērs jaunas iespējas un sniegs interesantus risinājumus.

multiprese.eu

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu