Adeles «21» tuvojas Prinsa «Purple Rain» rekordam (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kā prognozēts, britu dziedātāja Adele ar savu albumu «21» aizvadījusi jau 22.nedēļu ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» topa 1.vietā. Tikai Prince & the Revolution skaņu celiņš «Purple Rain» 1984. un 1985. gadā uzrādījis labāku rezultātu, noturoties 1. vietā 24 nedēļas, ziņo «Billboard.com».

«21» topa augšgalā ir jau devīto nedēļu pēc kārtas, kas ir otrs labākais rādītājs kopš filmas «Titanic» skaņu celiņa triumfa 1998.gadā ar 14 nepārtrauktām nedēļām.

Šonedēļ albums pārdots 297 000 (- 59%) eksemplāros, kopumā sasniedzot 7,65 miljonu lielu tirāžu ASV, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati.

Otrs Adeles albums - debijas plate «19» - noslīdējis no 4. uz 7. vietu (39 000).

Nelaiķes Vitnijas Hjūstones (Whitney Houston) izlase «Whitney: the Greatest Hits» saglabājusi 2.vietu.

Amerikāņu indīpopa apvienība «fun.» ar savu otro albumu «Some Nights» debitē 3.vietā ar 70 000 kopiju. Populārākais grupas hits ir «We Are Young», kas ieskaņots kopā ar amerikāņu mākslinieci Džaneli Monē (Janelle Monae).

Vietu zemāk debitē Tyga jeb vjetnamiešu/jamaikiešu izcelsmes reperis Maikls Rejs Stīvensons ar «Careless World: Rise of the Last King» (61 000), ko izdod skandalozā repera Lil Veina (Lil Wayne) kompānija «Young Money Entertainment».

Vēl viens hiphopa kolektīvs «Chiddy Bang» ar «Breakfast» debitē 8.vietā.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 18%.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu