Vienkāršas skaistumkopšanas receptes - melone

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Melones palīdz veldzēt slāpes un arī atspirdzina, iedarbojas urīndzenoši un mīkstinoši, palīdz cingas, reimatisma, podagras, tūskas un nieru slimību gadījumā.

Melones samazina holesterīna daudzumu asinīs, nomierina nervu sistēmu, normalizē kuņģa un zarnu darbību. Melones iesaka lietot hipertonijas, aterosklerozes un išēmiskās sirdskaites, mazasinības gadījumos.

Melonēs esošās pektīnvielas piesaista indes un radioaktīvos izotopus, kā arī izvada tos no organisma. Meloņu sulu ieteicams dzert bērniem un veciem cilvēkiem. To var dzert pa 1 glāzei kopā ar 1 ēdamkaroti medus 3 reizes dienā. Melones sulu vislabāk lietot bez piedevām, var pieliet novārītu ūdeni, minerālūdeni vai gāzētu ūdeni. Melones jālieto nedaudz, pārāk lielas devas var izraisīt caureju, sāpes vēderā un pat ģīboni.

Sausai ādai Meloni nomizo, sarīvē ar plastmasas rīvi vai saspaida ar dakšiņu, 2 - 3 ēdamkarotēm melones pievieno 1 tējkaroti medus vai 1 ēdamkaroti krējuma. Masu uzklāj uz sejas, patur 15 - 20 min un nomazgā. Šī pocedūra ir piemērota arī normālai sejas ādai.

Ādu tīra ar melones sulu vai sulas, piena un minerālūdens maisījumu (1:1:1). Šis maisījums arī labi baro un mīkstina ādu.

Vairākkārtīgi salocītu marles vai linu salveti samērcē sulā, lieko šķidrumu nospiež un uzliek uz sejas kā kompresi, patur 15 - 20 min.

Visiem ādas tipiem Meloni saspaida ar dakšiņu un ļauj tai 1 - 2 stundas pastāvēt, sulu ielej stikla trauciņā, pievieno 2 ēdamkarotes medus un 1 tējkaroti vārāmā sāls. Kad sāls izkusis, šķidrumu izkāš caur drāniņu un pievieno 1 glāzi degvīna. Seju nomazgā ar ūdeni un notīra ar iegūto losjonu, to uz sejas atstāj 1 - 2 stundas. Losjons ilgāku laiku var uzglabāt tumšā, vēsā vietā.

Uz sejas var likt melones biezumus, kas paliek pēc sulas izspiešanas, tos patur 10 - 15 min, tad nomazgā ar remdenu ūdeni. Tā rīkojas 2 - 3 reizes nedēļā. Kurss 15 - 20 procedūras. Sausu sejas ādu pirms maskas uzlikšanas iesmērē ar kukurūzas eļļu vai olīveļļu, tad notīra ar ūdenī vai kumelīšu tējā samērcētu vates tamponu.

Normālai ādai Sastāvdaļas: 2 - 3 ēdamkarotes melones mīkstuma, 1 olas dzeltenums un 1 ēdamkarote krējuma. Masku sejai un kaklam uzliek vairākkārtīgi. Kad pēdējā uzliktā kartiņa ir apžuvuši, to nomazgā ar siltu ūdeni. Šī maska ir piemērota arī sausai ādai.

Taukainai ādai 1 ēdamkaroti melones mīkstuma samaisa ar sakultu olas baltumu, uzklāj uz sejas un patur 15 - 20 minūtes. Pirms maskas uzlikšanas seju notīra ar melones sulā samērcētu vates tamponu. Tonizējošu masku gatavo šādi: pusglāzei biezas un siltas mannas biezputras pievieno 1/2 tējkaroti sāls, 2 olas dzeltenumus, 2 tējkarotes medus un 2 tējkarotes eļļas, kārtīgi samaisa un pievieno 2 ēdamkarotes melones sulas. Masku uzklāj uz sejas un patur 20 -3 0 min, tad nomazgā ar siltu ūdeni.

Tautas medicīna iesaka melones novārījumu izmantot sejas balināšanai, ja ir vasaras raibumi, pigmentu plankumi un pinnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu