Rinkēvičs cer, ka pēc vēlēšanām norims Krievijas retorika (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (ZRP) cer, ka pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām norims kaimiņvalsts priekšvēlēšanu retorika.

Šodien kopīgā preses konferencē ar Gruzijas kolēģi Grigolu Vašadzi, lūgts komentēt valstu attiecības pēc Krievijā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, viņš sacīja: «Es tiešām ceru, ka vispārējo divpusējo attiecību stāvoklis būs ar plusa zīmi.»

Vienlaikus ministrs atzina, ka pušu dienas kārtībā ir jautājumi, kuros viedokļi atšķiras, piemēram, par vēsturi un mazākumtautībām. Neskatoties uz to, Latvijai un Krievijai jāturpina apmainīties viedokļiem un kopīgi strādāt starpvaldību komisijā, teica politiķis.

Ārlietu ministrs atturējās komentēt gaidāmās vēlēšanas Krievijā, vien norādīja, ka vēlas redzēt «stabilu, demokrātisku un plaukstošu» kaimiņvalsti.

Arī Vašadze nevēlējās komentēt gaidāmās vēlēšanas Krievijā, minot, ka Gruzija vēlas redzēt Krievijā demokrātiski un brīvi vēlētu varu. Gruzijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Tbilisi ir gatava runāt ar Maskavu par jebkuru jautājumu. Viņš atgādināja, ka Gruzija ir gatava vienpusēji noteikt bezvīzu režīmu Krievijas pilsoņiem un nevēlas naidoties ar Maskavu.

Kā ziņots, pašreizējais Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins svētdien gaidāmajās prezidenta vēlēšanās uzvarēs ar teju 60% balsu, liecina otrdien izziņotie valsts kontrolētās sabiedriskās domas pētījumu kompānijas «VTsIOM» veiktās aptaujas dati.

Saskaņā ar aptaujas datiem par Putinu grasās balsot 59,9% vēlētāju, kas viņam nodrošinātu uzvaru jau pirmajā kārtā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu