Luga par sievieti, kas uztur savu garu (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Daugavpils teātris

29.februārī plkst. 18.30 Daugavpils teātrī notiks Monikas Zīles lugas «Rūžys byudu golūs» pirmizrāde, informē teātra pārstāvji.

«Rūžys byudu golūs» jeb «Rozes vaigu galos» ir Monikas Zīles speciāli Maijai Korklišai latgaliski sarakstīta izrāde. Lugā ir iekļautas reālu dzīvesstāstu detaļas, tās galveno varoni sauc Monika kā veltījumu autores dzimtai, kurā šis vārds bija populārs.

Šī luga ir režisora Pētera Krilova radošā atgriešanās Daugavpils teātrī pēc 17 gadu pārtraukuma. Lugas iestudēšanā kā otrā režisore strādā Anita Sproģe.

«Šis ir ļoti rets un īpašs gadījums, sevišķi Latvijā, kad autors saraksta darbu konkrētam aktierim. Monikas Zīles sarakstītā luga ir ļoti kvalitatīva un darbam pateicīga, jo, neskatoties uz individualitāti, lugas varonē gandrīz katra skatītāja varēs atpazīt sevi,» pauž Krilovs.

Aktrise Maija Korkliša darbu velta savam aizsaulē aizgājušajam papam, kurš būtu ļoti lepojies, ka meita no skatuves runā viņa dzimtajā valodā.

«Rūžys byudu golūs» būs otrais iestudējums latgaliski Daugavpils teātrī, iezīmējot svarīgu repertuāra politikas virzienu – regulāri piedāvāt Latgales un visas Latvijas skatītājiem izrādes latgaliski. Pirmais Daugavpils teātra iestudējums latgaliski ir Kristīnes Jokstes komēdija «Klepernīku pogosta zvaigzne», kas joprojām ir repertuārā.

Izrādes režisori - Pēteris Krilovs un Anita Sproģe. Scenogrāfs – Uģis Bērziņš. Kostīmu māksliniece - Kristīne Abika. Tautas dziesmu apdares veidojis Artūrs Uškāns.

Tuvākās izrādes «Rūžys byudu golūs» ir 1.martā plkst. 18.30, 4.martā plkst. 17, 24.martā plkst. 13, 7. un 22.aprīlī plkst. 17.

Biļetes nopērkamas Daugavpils teātra kasē (t. 65426520), «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv .

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu