Gaiss iesilis līdz +7 grādiem; Eiropā siltuma rekordi (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

29.februāra pēcpusdienā gaisa temperatūra Kurzemes un Zemgales lielākajā daļā paaugstinājusies līdz +5..+7 grādiem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

+7 grādi reģistrēti Jelgavā, Mērsragā, Pāvilostā, Liepājas lidostā un vietām citviet. Tā ir augstākā gaisa temperatūra Latvijā kopš 12.janvāra, kad Bauskā tika reģistrēti +7,4 grādi.

Gaisa temperatūra Rīgā paaugstinājusies nedaudz virs +4 grādiem, bet valsts galējos austrumos, saglabājoties mākoņainam laikam, temperatūra nav pakāpusies virs nulles.

Daudzviet Eiropā pārspēti siltuma rekordi

Netālajā Gotlandē gaiss sasilis līdz +11, vietām Dānijā - līdz +14 grādiem. Savukārt vietām Austrijā, Bosnijā un Hercegovinā, Francijā, Horvātijā, Itālijā, Portugālē, Slovēnijā, Spānijā un Šveicē gaisa temperatūra kalendārās ziemas pēdējā dienā paaugstinājusies līdz +18..+21 grādam.

Jau ziņots, ka otrdien Norvēģijas dienvidos, kā arī Lielbritānijas austrumos gaiss vietām sasila līdz +17 grādiem. Daudzviet Eiropā šonedēļ pārspēti siltuma rekordi, tostarp vietām reģistrēta visu laiku augstākā kalendārās ziemas gaisa temperatūra.

Sinoptiķi prognozē, ka Latvijā ziema tuvākajā laikā vēl nebeigsies, šīs nedēļas nogalē ar brāzmainu ziemeļrietumu vēju atsāks ieplūst vēsāks gaiss.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu